Servische volleybalster geschorst om racistisch gebaar: ‘Was misverstand’

~DAAR WAS GEEN WOORD CHINEES BIJ~
(Het was overduidelijk wat er bedoeld wordt)

REMINI:- Een Servische volleybalster is voor twee wedstrijden geschorst na het maken van een racistisch gebaar tijdens een wedstrijd tegen Thailand vorige week.

Op camerabeelden werd vastgelegd hoe Sanja Djurdjevic haar ogen samentrok met haar vingers tijdens de wedstrijd in de Italiaanse stad Rimini. Op sociale media werd daarop verontwaardigd gereageerd.

De speelster doet het incident af als een “eenvoudig misverstand”. Ze probeerde haar teamgenoten naar eigen zeggen duidelijk te maken net zo te gaan verdedigen als hun Thaise tegenstanders.

“Blaas dit alsjeblieft niet op”, schrijft de Servische volleybalfederatie in een verklaring op Facebook. “We bieden onze oprechte excuses aan het Thaise team en de mensen in Thailand aan.” Op Instagram reageerde een van de Thaise speelsters dat ze de excuses aanvaardt.

Djurdjevic zal niet meespelen in de komende wedstrijden tegen België en Canada. Ook moet de Servische volleybalfederatie een boete van ruim 18.000 euro betalen.

De internationale volleybalfederatie FIVB zegt het bedrag in te zetten voor acties tegen racisme en discriminatie in de sport. Een petitie voor meer sancties tegen Djurdjevic is inmiddels enkele duizenden keren ondertekend.

In 2017 kwam het Servische volleybalteam ook in opspraak vanwege racisme. Na afloop van een wedstrijd werd het voltallige team op een dergelijke manier gefotografeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: South China Morning Post
Content: Redactie 
Bron: nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!