Kabinet in Thailand keurt elektriciteitssubsidie goed voor huishoudens, kleine bedrijven

BANGKOK:- Het kabinet keurde dinsdag een subsidiebudget van 1,724 miljard THB goed voor de energierekening van huishoudens en kleine ondernemingen voor vier maanden.

Khun Thanakorn Wangboonkongchana maakte dit bekend en zei dat de subsidies van mei tot augustus zullen worden verleend aan huizen en kleine particuliere ondernemingen die niet meer dan 300 eenheden elektriciteit per maand gebruiken.

Overheidsinstanties en staatsbedrijven komen niet in aanmerking voor de subsidie, voegde de woordvoerder eraan toe.

Hij zei dat het geld zal worden gebruikt om de energierekening te verlagen door het FT-tarief (cost floating time) te verlagen tot 0,2338 baht per stroomeenheid.

Het subsidiepercentage is in lijn met de kabinetsresoluties die op 29 maart en 19 april van dit jaar zijn aangenomen, voegde de woordvoerder eraan toe.

De kabinetsresolutie is bedoeld om huishoudens en kleine ondernemingen te helpen de huidige economische ellende te overleven, veroorzaakt door de Covid19 pandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, voegde de woordvoerder eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!