Schooldak stort tijdens een storm in Noord-Thailand in, waarbij zeven mensen omkwamen en velen gewond raakte

PICHIT:- Zeven mensen, onder wie vier kinderen, zijn gisteren omgekomen nadat een storm een ​​dak van een school in de provincie Pichit, in het noorden van Thailand, in elkaar stortte. Nog eens achttien mensen raakten gewond.

Leerlingen van de basisschool Wat Nern Por in het district Sam Ngam waren na school aan het voetballen toen de storm rond 18.00 uur toesloeg. Studenten, ouders en leraren schuilden onder de koepelvormige dakconstructie boven de multifunctionele binnenplaats van de school toen deze plotseling instortte te midden van harde wind en regen.

Drie mensen werden ter plaatse gedood, waaronder de conciërge genaamd khun Dang Ongdang, een ouder van een student, en de voetbalcoach van de school.

Vijf mensen stierven helaas later in het ziekenhuis, waaronder de moeder van een student, Wanphen Chanmol, een zevenjarig meisje, een 13-jarige jongen, een zevenjarige jongen en een zesjarige jongen.

In allerijl werden er reddingswerkers naar de school geroepen om mensen te bevrijden die vastzaten in het puin en de lokale bevolking hielp bij het verlenen van hulp en hulp aan de gewonden.

De provinciegouverneur van Pichit, Khun Payon Asawapichayon, Sam Ngam-districtschef Supachok Silapakhun en burgemeester van Nern Por-subdistrict Kannika Instakul kwamen ter plaatse om te helpen bij het zoeken naar slachtoffers.

Vandaag zullen ambtenaren een onderzoek uitvoeren om de schade aan de school te beoordelen.

Gisteren was de officiële start van het moessonseizoen in Thailand. De meteorologische dienst heeft deze week een waarschuwing afgegeven voor zware regenval in het noorden van Thailand.

De afdeling waarschuwde dat mensen in Noord-Thailand hoge temperaturen kunnen ervaren met overdag een gedeeltelijk bewolkte lucht, verspreide regen en onweersbuien.

Dit jaar verwacht de meteorologische dienst 5% minder neerslag tijdens het moessonseizoen. Het regenseizoen zal naar verwachting lichter beginnen met 40-60% in mei en juni.

Het meteorologisch instituut van Thailand verwacht in sommige gebieden een droge periode in juni en juli met hevige regenbuien later in augustus tot en met september, met risico’s op plotselinge overstromingen en overstromende rivieren.

Verwacht wordt dat Thailand van juni tot december 2023 en in februari 2024 de gevolgen van El Nino zal zien.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!