14 politieagenten uit Narathiwat (Zuid-Thailand) in het zonnetje gezet wegens plichtsverzuim

NARATHIWAT:- Veertien politieagenten die ervan werden beschuldigd hun plicht vervult te hebben, moesten voor straf buiten bij het politiebureau van Su-Ngai Golok in de provincie Narathiwat zonder shirt en schoenen in de hete zon staan .

De politie gaf maandag de opheldering nadat een Facebook-pagina “Phra Chan Lai Kratai” (maan met konijnenpatroon) een foto plaatste van enkele politieagenten die buiten het politiebureau in de hitte stonden zonder shirt en schoenen aan.

Het incident vond zaterdag plaats, aldus de pagina, die beweerde dat sommige agenten last hadden van een zonnesteek of zonnebrand.

Volgens de verklaring van de hoofdcommissaris van het politiebureau, kolonel Prachya Paite, werden 14 politieagenten disciplinair gestraft wegens het niet nakomen van hun taken.

Het zei dat sommige politieagenten hun taken om klachten te ontvangen en te coördineren in het juridische proces hadden verwaarloosd, waardoor de werkdruk voor collega’s toenam.

De agenten hadden ook geen informatie ingevoerd in het misdaadsysteem van de politie, aldus de verklaring eraan toevoegend dat de politiechef hen vaak had opgedragen verantwoordelijk te zijn in hun werk.

Prachya zei dat de disciplinetraining bedoeld was om de politieagenten bewust te maken van hun taken, eraan toevoegend dat er tijdens de training geen fysiek contact was.

Sergeant-majoor Adisorn Suknual, commandant van de divisie misdaadpreventie en -onderdrukking, die een van de 14 lijntrekkers was die werd gestraft, zei dat ze de opdracht kregen om de paar uur van positie te wisselen tussen staan ​​en rusten.

Hij ontkende dat iemand een zonnesteek had gehad en voegde eraan toe dat sommige officieren die niet konden staan, een tijdje hadden mogen zitten.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!