School van acht zeldzame dolfijnen in de Thaise provincie Trat gespot

TRAT:- Enkele dagen terug werden er 8 zeldzame Irrawaddy-dolfijnen gespot in de Golf van Thailand, vlak voor de kust van het Laem Ngop-district in Trat.

Khun Sangsuree Songtong, hoofd van Operatiecentrum Marine National Park van Trat Marine, zei dat de dolfijnen mogelijk op jacht waren naar voedsel in het gebied.

 De Irrawaddy-dolfijn (Orcaella brevirostris) is een soort oceanische dolfijn die voorkomt in verspreide subpopulaties in de buurt van zeekusten en in estuaria en rivieren in delen van de Golf van Bengalen en Zuidoost-Azië.

Hoewel ze worden aangetroffen in een groot deel van de rivier- en zeegebieden van Zuid- en Zuidoost-Azië, bevinden de enige geconcentreerde populaties zich in het Chilika-meer in de Indiase staat Odisha en in het Songkhla-meer in het zuiden van Thailand.

Sommige subpopulaties van Irrawaddy-dolfijnen worden door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur, het IUCN geclassificeerd als ernstig bedreigd, zoals in Laos, Cambodja, Vietnam (Mekong River), Indonesië (Mahakam River, Borneo), Myanmar (Ayeyarwady/Irrawaddy River  ), de Filippijnen (Malampaya Sound) en Thailand (Songkhla-meer).

In 2004 heeft de conventie  inzake internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES) de Irrawaddy-dolfijn verplaatst op de lijst geplaatst van  ernstig bedreigde, die alle commerciële handel verbiedt in soorten die met uitsterven worden bedreigd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!