Twee Thaise vrouwen in Khon Kaen gearresteerd voor hun twee “speciale” potplanten

KHON KAEN: De politie heeft twee vrouwen gearresteerd omdat ze naar verluidt zonder toestemming enkele cannabisplanten bij hen thuis zouden kweken. De 70-jarige Khun Nang Mahasena en haar 48-jarige nicht Khun Boonseng Singhern, werden op 19 maart gearresteerd door de politie van Ubon Ratana. De politie nam twee cannabisplanten in beslag, elk met een hoogte van 140 centimeter en een totaal gewicht van 300 gram.

De twee vrouwen worden nu aangeklaagd voor het zonder toestemming planten en bezitten van drugsplangten.

Khun Nang vertelde verslaggevers dat de politie haar huis bezocht en vroeg of een cannabisplant van haar was.  Ze zei dat het binnen haar hek was gegroeid, dus het was van haar.  De politie vroeg haar ook: “Weet je niet dat het illegaal is?”

Khun Nang vertelde dat ze op de hoogte was van de wet, maar dat ze maar één plant had en die gebruikte om haar ziekte te behandelen.  Khun Boonseng, die er naast woont, zei dat ze de bladeren van haar ene plant ook voor medicinale doeleinden gebruikte.

Na een nacht in de gevangenis te hebben doorgebrachtom hun wandaad te overdenken, heeft de politie hen zondag op borgtocht vrijgelaten voor elk 10.000 baht.

De twee vrouwen sloten zich gisteren aan bij 10 andere dorpsbewoners om hun verhalen naar de lokale media te brengen om gerechtigheid te zoeken.

 “We kweekten slechts één cannabisplant voor onze eigen medische behandeling. Toch werden we gearresteerd en [oorspronkelijk] borgtocht geweigerd. We willen gerechtigheid”, zo vertelde khun Nang.

Kolonel Direkrit Panreunsaen, de hoofdstad van het politiebureau van Ubon Ratana, zei dat de politie gewoon haar taak uitvoerde, welke geheel overeenstemming met de wet is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manageronline 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Manageronline.com

Eén gedachte over “Twee Thaise vrouwen in Khon Kaen gearresteerd voor hun twee “speciale” potplanten”

  1. De politie kent hun eigen wetten niet meer, sinds begin deze maand is een beperkte hoeveelheid cannabis toegelaten om de toeristen aan te trekken. Hier in Phuket word het vrij op straat verkocht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!