Regering Thailand waarschuwt voedselbezorgplatforms om prijsverhogingen door te voeren nu een brandstofcrisis dreigt

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Handel heeft de online dienstverleners en voedselbezorgplatforms gewaarschuwd om géén tariefsverhoging door te voeren als gevolg van de wereldwijde energiecrisis en de stijgende kosten van levensonderhoud.

Het Department of Internal Trade (DIT) van de kamer van Koophandel heeft onlangs gesprekken gevoerd met online serviceproviders Shopee, Lazada, Grab Food, Lineman, Foodpanda, Robinhood en AirAsia Food over de bezorgdheid dat bezorgkosten zouden stijgen naarmate de brandstofprijzen stijgen.

“Tijdens de besprekingen hebben alle operators benadrukt dat ze de bezorgkosten niet hebben verhoogd en dit in de nabije toekomst ook niet zullen overwegen”, zo vertelde de directeur het van DIT, Khun Wattanasak Sueaiam aan de pers.

Khun Wattanasak zei dat hij operators heeft gevraagd hun huidige bezorgkosten niet te verhogen, aangezien de energieprijscrisis en pandemie de afhankelijkheid van mensen van bezorgdiensten hebben vergroot.

Hij verklaarde ook dat online handelsplatforms hun productprijzen, specificaties, leveringskosten en eventuele andere kosten die bij levering in rekening worden gebracht, duidelijk en transparant moeten weergeven.  Als u dit niet doet, is dit een overtreding van de wet op de prijs van goederen en diensten, die bestraft kan worden met een boete van maximaal 10.000 baht.

 “Als het publiek oneerlijke prijsaanpassingen of schendingen met betrekking tot productprijzen, kwaliteit of kwantiteit willen melden, neem dan contact op met de hotline 1569 van het Ministerie van Binnenlandse Handel”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Enquirer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!