School in West Thailand hangt de militaire uniformpjes voor de kleuterschool na klachten weer in de kast

KANCHANABURI:- Een basisschool heeft gisteren besloten dat kleuters van niveau 3 camouflagekleding in militaire stijl moeten dragen voor een “patriottische activiteit” in het nieuwe semester te cancellen, nadat de ouders mopperden en morde over de kosten van weer een ander schooluniform.

Khun Narong Mukdasaengsawang, directeur van de Anuban Kanchanaburi-school, zei gisteren na een vergadering van het schoolbestuur dat K3-leerlingen geen camouflagekleding hoeven te dragen voor het “Army Guarding the Country”-programma van de school.

De wekelijkse militaire activiteit zou wel doorgaan, maar ze mochten wel een normaal schooluniform dragen, zei hij.  De school zou de ouders via de LINE-groep op de hoogte stellen van de beslissing.

Het was een abrupte ommezwaai.  Dinsdag had meneer Narong bevestigd dat het uniform in militaire stijl verplicht was voor het programma, maar hij zei dat de school de helft van de kosten zou dragen om de lasten voor de gezinnen te verlichten.

Een ouder plaatste onlangs een Facebook-bericht waarin ze klaagden dat ze te veel uniformen voor de school moesten kopen.  Het bericht werd dinsdag opgepikt door het populaire Mor Lab Panda Facebook-account, dat kritiek uitlokte.

 ‘Is dit een militaire cadettenschool?’  een commentator antwoordde op woensdag.

 “Ik dacht even dat ik in Noord-Korea was”, zei een ander. 

Khun Narong Mukdasaengsawang, directeur van de Anuban Kanchanaburi-school, verdedigt de “patriottische activiteit” voor leerlingen. 

De Anuban Kanchanburi school vereist dat K3-leerlingen op maandag en dinsdag een normaal schooluniform dragen.  Op woensdag moeten ze een gympak dragen en elke vrijdag een vest met het symbool van de Association of Southeast Asian Nations, om de eenheid van de groepering te tonen.

De activiteit “Army Guarding the Country” is gepland op donderdag voor het semester dat volgende dinsdag begint.  Het wordt gehouden in de 9th Infantry Division in het district Muang.

Khun Narong zei dat de activiteit bedoeld is om leerlingen van het land te laten houden, de geschiedenis van het land te waarderen en discipline op te bouwen.  Het was alleen voor studenten in K3, of rond de 6 jaar oud. De Anuban Kanchanaburi School telt dit jaar zo’n 180 K3-leerlingen.

Khun Narong zei dat ouders hadden ingestemd met de activiteit tijdens een bijeenkomst over de voorbereidingen voor het nieuwe semester.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!