De immigratiekantoren in héél Thailand zijn vanaf morgen tot 16 mei gesloten 

BANGKOK:- Deze maand zijn er twee nationale feestdagen waarop de beambten van de immigratiedienst Thailand van hun extra vrije tijd mogen genieten.

De immigratiedienst heeft bevestigd dat hun kantoren op vrijdag 13 mei (Koninklijke ploegdag) en 16 mei (Visakha Bucha Dag) gesloten zullen zijn.

De immigratiedienst van Chonburi in Jomtien herinnert de expats eraan hun ​“90 dagen melding” eraan dat er 14 dagen voor de vervaldatum en 7 dagen erna een registratievenster is.

Volgens ambtenaren worden er alleen boetes opgelegd als de termijn van drie weken niet wordt gehaald.

De expats wier visa tijdens de vierdaagse vakantie die verloopt,  krijgen geen overschrijdingsboete, maar dienen zich op de eerstvolgende beschikbare dag (dinsdag 17 mei) te melden.

De uiterste aanvraagdatum voor de 60-daagse Covid-gerelateerde verlenging van het verblijf is 24 mei, maar de faciliteit is discretionair en aanvragers moeten mogelijk aantonen waarom ze nog steeds “gestrand” zijn.

In theorie zou de Thaise regering de datum kunnen verlengen tot na 24 mei.

Dit wordt echter onwaarschijnlijk geacht, aangezien de landgrenzen met de buurlanden nu weer opengaan, wat volop mogelijkheden biedt voor reizen buiten de lucht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: IND 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Eén gedachte over “De immigratiekantoren in héél Thailand zijn vanaf morgen tot 16 mei gesloten ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!