Schone gewoonten houden in Thailand Covid19 infecties op afstand, zo meent opperbaas Premier Prayut

BANGKOK:- De neiging van Thaise mensen om mondkapjes  te blijven dragen en hun handen regelmatig te wassen, heeft eraan meegeholpen om Covid19 infecties in Thailand terug te dringen.

Het land registreerde gisteren, zondag 3 juli 2.328 nieuwe bevestigde gevallen en 19 doden.

Ondertussen prees premier Prayut bedrijven voor het blijven naleven van de Covid19 preventiemaatregelen en het aanbieden van dispensers met alcoholgel.

De woordvoerder van de Thaise regering, khun  Thanakorn Wangboonkongchana verklaarde dat uit een recent onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid bleek dat 91 procent van de mensen nog steeds hun handen wast na het aanraken van voorwerpen of oppervlakken.

Hij verklapte wel dat het aantal ernstige gevallen op sommige plaatsen licht gestegen was en dat de stijging nauwlettend wordt gevolgd.  Wat betreft de Covid 19 patiënten in het ziekenhuis, zei hij dat de meeste onder de gele of niet-ernstige groep vallen.

Hij voegde eraan toe dat de premier mensen aanspoort om hun gezondheid in acht te en alle preventiemethoden te blijven opvolgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!