Jonge reddingsvrijwilliger krijgt voor het dragen van lijk op zijn fiets

CHIANG RAI:- Een jonge reddingsvrijwilliger op de motorfiets wordt geprezen door de Thaise bevolking voor het ophalen van een stoffelijk overschot van een man uit het bos.

De 25-jarige Khun Jaturon Duangrat en zijn team van de Siam Ruamjai stichting kregen de opdracht om het stoffelijke overschot van een man van middelbare leeftijd te vervoeren, die in het bos in het district Wiang Pa Pao in de provincie Chiang Rai was overleden.

De ambulance van de stichting kon de plek waar het lichaam in het bos lag niet bereiken, dus het team moest meer dan een uur op de motor rijden om bij de plek te komen.

Er werd een plan bedacht om een ​​bamboe brancard te maken om het lichaam buiten het bos te brengen, maar dat volgens Jaturon zeker een uur extra hebben gekost om de bamboebomen om te hakken en een brancard te maken.

Toen er zich één regenbui aandiende en het donker werd, bood hij aan de overleden man op zijn rug te laten binden en op zijn motorfiets naar de verderop staande ambulance te brengen

 “Op deze manier kunnen we tijd besparen”, zei hij tegen zijn collega’s.

Het lichaam werd zorgvuldig ingepakt door zijn collega’s voordat het op zijn rug werd vastgebonden.  Enkele van zijn collega’s maakten foto’s tijdens de voorbereiding voor de ruige rit uit het bos.

 “Het was een moeilijke rit, maar we konden uiteindelijk het lichaam toch naar de ambulance brengen”, zei hij.

De operatie vond begin juni plaats maar werd pas onlangs algemeen bekend nadat zijn naamloze vriend – blijkbaar onder de indruk van zijn dappere gebaar – het verhaal en de foto’s op sociale media plaatste, buiten medeweten van Jaturon.

Veel Thaise burgers complimenteerden Jaturon voor zijn moed en toewijding bij het doen van zijn werk en het voltooien van zijn missie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!