Schiphol deelt “goedmakertjes” in de vorm van ijsjes en water aan wachtende reigers uit 

SCHIPHOL:- Vanwege de hoge temperaturen heeft Schiphol gisteren ijsjes en flesjes water aan reizigers uitgedeeld die buiten in de rij staan, een weggeefactie die vandaag vervolgd zou worden. Zo wil de luchthaven voorkomen dat reizigers oververhit raken in de soms urenlange rijen voor de security.

Bovendien proberen we iedereen buiten onder de overkapping te laten wachten”, vertelt een woordvoerder van de luchthaven tegen een journalisten van NH Nieuws. 

Welke ijsjes uitgedeeld zullen worden, wist hij nog niet. Ook heeft Schiphol de reizigers gevraagd om zich luchtig te kleden.

Vandaag wordt het naar verwachting maximaal 37 graden in de regio waarin Schiphol ligt.  Dat is de temperatuur in de schaduw; in de volle zon kunnen zowel de reële als de gevoelstemperaturen ver boven de 40 graden uitkomen.

Vanwege die hoge temperaturen gaat Schiphol ook het asfalt koelen met waterwagens, zodat het begaanbaar blijft voor vliegtuigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: redactie 
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!