Scherpe kritiek geuit bij de uitrol van het vaccin in Thailand

~DE WET VAN MURPHY~
(Gaat er één ding verkeerd, dan loopt alles in het honderd)

BANGKOK:- Het lijkt erop dat alles in de war is geraakt.  Er zijn al problemen ontstaan, slechts een week nadat de nationale vaccinatie van de regering met veel pracht en praal begon op het Bang Sue Grand Station in Bangkok.  De Bangkok Post meldt dat zowel openbare als particuliere ziekenhuizen afspraken uitstellen omdat ze niet genoeg vaccins hebben gekregen.

Het antwoord van de regering was om de afspraken te verzetten en kritiek van de hand te wijzen, waarbij minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul de Bangkok Metropolitan Administration beschuldigde en de BMA het ministerie van Volksgezondheid beschuldigde.

Ondertussen geeft Kiattiphum Wongrachit van het ministerie van Volksgezondheid toe dat het land deze maand veel minder vaccindoses heeft gekregen dan verwacht.  Het tekort heeft ertoe geleid dat ziekenhuizen afspraken hebben verzet, waarbij de meeste getroffenen ouderen zijn en mensen met reeds bestaande aandoeningen die via de Mor Prom-app hebben geboekt.  Een ziekenhuis in Bangkok gebruikte sociale media om het ministerie de schuld te geven.

 “Als je hier vragen over hebt (uitstel), neem dan contact op met ons callcenter of neem (rechtstreeks) contact op met de minister van Volksgezondheid en vraag hoe dit mogelijk is.”

 Met behulp van een televisie-interview om de BMA de schuld te geven, zei Anutin dat zijn ministerie had ingestemd met het leveren van 1 miljoen vaccins aan de hoofdstad Bangkok en dat er al 500.000 waren afgeleverd, volgens het Bangkok Post-rapport.

 “Zeg alsjeblieft niet dat het ministerie niets doet omdat het alle vaccinleveringen die het van de leveranciers heeft ontvangen, al in overeenstemming met de instructies van de CCSA en tijdig heeft gedistribueerd naar de in aanmerking komende partijen.”

De BMA reageerde snel en zei dat het ministerie van Volksgezondheid had beloofd 2,5 miljoen AstraZeneca-vaccins te leveren, waarvan er slechts 350.000 werden verzonden naast 150.000 Sinovac-vaccins.

De vereniging voor landelijke artsen heeft ook een verklaring afgelegd en geeft premier Prayuth Chan-o-cha de schuld als hoofd van het centrum voor het rechtstreeks beheren van de Covid-19-situatie.  De samenleving bekritiseerde eerder de regering vanwege het gebrek aan transparantie met betrekking tot problemen met de levering van vaccins en drong er dit weekend bij ambtenaren op aan om eerlijk tegen mensen te zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!