13 jongeren in Pattaya gearresteerd voor feesten en samenscholing

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- In de deelgemeente Nongprue zijn gisternacht 14 feestvierende jongeren in een luxe resort gearresteerd voor overtreding van de uitgevaardigde Covid19 maatregelen. Een “bezorgde burger” waarschuwde naar verluidt de politie uit angst dat de bijeenkomst zou kunnen leiden tot een Covid-uitbraak in de gemeenschap.

Bij aankomst verschafte de politie zich de toegang tot de villa met zwembad en arresteerde de 13 tieners.  De politie beweert dat de tieners zich socialiseerden, alcohol dronken en luide muziek ten gehore brachten.. 

Momenteel bepaalt het nooddecreet, samen met de regels van het Comité voor overdraagbare ziekten van Chonburi dat het houden van “elke vorm” van sociale bijeenkomsten met de bedoeling om te feesten of alcohol te drinken onder de huidige regelgeving verboden is.  Overtreding van deze regels zal leiden tot zware straffen, zoals boetes of mogelijk gevangenisstraffen.

Na hun arrestatie werden de 13 verdachten naar het politiebureau van Nongprue gebracht voor verder proces waarbij ook de ouders verwittigen werken omtrent de arrestatie van hun kroost en werden ook getest op Covid-19.

Volgens de politie worden de 13 tieners momenteel beschuldigd van het overtreden van de noodverordening en het ziektebestrijdingsbevel voor de bijeenkomst.  Ze zeggen dat de groep ook zal worden gestraft voor het drinken van alcohol terwijl ze de wettelijke leeftijd voor alcoholgebruik nog niet hebben bereikt.

Gister later op de dag werden de jongeren op borgtocht vrijgelaten.  De borg was vastgesteld op 20.000 baht per persoon.  De politie diende hun rapport in bij de provinciale rechtbank van Chonburi voor een latere hoorzitting. De namen van de jongeren zijn niet bekendgemaakt omdat ze minderjarig zijn.

Vorige maand arresteerde de politie 9 mensen op het eiland Koh Samui voor het drinken van alcohol.  Ook in Bangkok werden 23 jongeren gearresteerd voor feesten en bijeenkomsten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: channel 7 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!