Schengenwaarschuwing voor Amerikaanse vluchten

THAILAND:- Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Thaise burgers zonder permanente verblijfsvergunning in de VS gewaarschuwd om vanwege Covid-19-beperkingen niet via het Schengengebied naar het land te reizen.

De woordvoerder van het ministerie, Khun Tanee Sangrat, zei dat het ministerie op de hoogte was gesteld van gevallen waarin passagiers uit Schengen-landen niet aan boord konden gaan van vluchten naar de VS.

Hij zei dat de Amerikaanse regering Covid19 beperkingen heeft ingesteld voor mensen die vanuit het Schengengebied naar de VS reizen.

Bekend als Proclamatie 9993 (11 maart 2020), schort het reizen naar de VS op door buitenlanders die fysiek aanwezig waren in een Schengengebied-land binnen de 14 dagen voorafgaand aan binnenkomst of poging tot binnenkomst in de VS.

Volgens Khun Tanee moeten Thaise burgers, tenzij ze een permanente verblijfsvergunning hebben en lid zijn van Amerikaanse gezinnen, vermijden naar de VS te reizen via landen in het Schengengebied, aangezien luchtvaartmaatschappijen hen misschien niet toestaan ​​aan boord van hun vluchten te gaan.

Degenen met onvermijdelijke reizen wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de Amerikaanse ambassade in Thailand voor advies voordat ze op reis gaan.

Ondertussen zet de Britse regering Thailand maandag op haar “rode lijst” voor reizen vanwege de lage vaccinatiegraad.

“Thailand en Montenegro worden op maandag 30 augustus 2021 vanaf 04.00 uur toegevoegd aan de rode lijst”, als gevolg van de verhoogde gevallen van coronavirus in die landen, aldus het Britse ministerie van Transport.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!