Premier Prayut beveelt strenge controles aangezien 108 politieagenten dit jaar zijn ontslagen

BANGKOK:- Maar liefst 16 politieagenten zijn in augustus ontslagen wegens ernstige disciplinaire overtredingen, terwijl negen zijn overgeplaatst naar inactieve posten, zo verklaarde de woordvoerder van de Royal Thai Police (RTP), generaal-majoor Yingyos Thepjamnong, gisteren.

Hij deed deze aankondiging tijdens de online jaarlijkse RTP-vergadering van leidinggevenden, voorgezeten door Premier Prayut Chan-o-cha.

“Sinds januari zijn maar liefst 148 politieagenten gestraft voor disciplinaire overtredingen.  Van hen zijn er 108 ontslagen en de rest verschoven naar andere posten”, zei hij.

Ondertussen heeft Prayut RTP opgedragen om op alle niveaus strikte disciplinaire maatregelen te nemen om crimineel gedrag onder agenten te voorkomen en heeft hij de korpschef van de Nationale Politie opgedragen ervoor te zorgen dat dienstdoende agenten passende voordelen krijgen.

Dit bevel vloeit voort uit een bericht op sociale media eerder deze maand waarin staat dat politieagenten die de menigte controleren, frequente protesten hebben aangepakt, ondanks het feit dat ze gedurende ten minste acht maanden geen toelagen hebben gekregen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Premier Prayut beveelt strenge controles aangezien 108 politieagenten dit jaar zijn ontslagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!