Satun’s Koh Lipe tijdelijk gesloten nadat de zeezigeuners positief getest waren

SATUN:- De 28-daagse sluiting van de populaire toeristische bestemming Koh Lipe zal op de lange termijn het vertrouwen van lokale en buitenlandse reizigers gaan vergroten, zo meent de gouverneur van Satun, Khun Ekkarat Leesen. Zijn uiteindelijke doel is om het eiland te koppelen aan het Phuket Sandbox-schema.

Koh Lipe is sinds deze week gesloten voor buitenstaanders nadat 58 van de 160 zigeuners positief testten op Covid-19 via snelle antigeentests.  Van de 58 zijn er 16 opgenomen in het ziekenhuis van Satun, terwijl de rest in quarantaine wordt geplaatst in de gemeenschapsfaciliteiten van Koh Lipe.

Daarnaast zijn er 120 mensen met een bestaand hoog risico geïsoleerd.

“Dankzij de sneltesten is de situatie beter controleerbaar. Het aantal nieuwe gevallen is licht gestegen, maar zal naar verwachting niet verder stijgen.  Ook heeft het Rode Kruis sneltesten en voedsel gestuurd, terwijl ook het kanton hulp biedt.  De situatie is tot op zekere hoogte gestabiliseerd’, zei Ekkarat.

De gouverneur legde uit dat het eiland gesloten moest worden voor toeristen, zodat het aantal besmettingen niet uit de hand loopt. De provinciale autoriteiten hebben een voedselvoorzieningssysteem opgezet voor de twee gesloten gemeenschappen op het eiland.

Hij zei dat als er binnen 14 dagen geen nieuwe besmettingen zijn, er een desinfectiecampagne zal worden opgestart voordat het eiland na 28 dagen opengaat voor toeristen.  Hij zei dat hij er zeker van is dat toeristen het eiland willen bezoeken en dat hij zal proberen het eiland onderdeel te maken van het Phuket Sandbox-plan.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!