Satellietbeelden laten honderden bosbranden in het noorden van Thailand zien

~AS IS VERBRANDE TURF~
(Aan een belofte (as = als) heb je niets)

CHIANG MAI:- De Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) publiceerde gisteren beelden van de Aqua en Suomi NPP-satellieten, die op maandag werden genomen en dikke smog veroorzaakt door bosbranden in de noordelijke regio van Thailand.  

De rook lag over 17 noordelijke provincies, met een hoge concentratie boven Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Chiang Mai en Mae Hong Son. Op de Aqua-afbeelding staan ​​rode stippen voor bosbranden in het noorden, terwijl blauwe stippen bosbranden in Myanmar aangeven. 

De GISTDA, onder het ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Innovatie, meldde dat er maandag meer dan 6.300 hotspots waren in Myanmar.  De Suomi NPP-opname toonde 1.737 hittepunten in Thailand, waarvan 1.494 in de noordelijke regio.  Mae Hong Son heeft de meeste warmtespots met 465, gevolgd door Chiang Mai met 355 en Lampang met 193. 

“Satellietmonitoring van warmtespots zal helpen bij het plannen van hulpacties, vooral in nationale parken, bossen en landbouwgebieden”, aldus het bureau. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Mocht u de ontwikkelingen van de bosbranden via satellietbeelden willen volgen, KLIK DAN HIER

Informatie en bron
Illustraties: Facebook Gistda
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!