Russische toeriste op klaarlichte dag op Bali Hai Pier in Pattaya beroofd, verdachte gearresteerd

PATTAYA:- Eerder deze week werd op de Bali Hai Pier in deze kustplaats, een Russische toeriste door een Thaise man aangevallen en beroofd.

De plv.  commandant van de provinciale politie van Chonburi, kolonel Maykawit Praditphon, vertelde tegen de pers: “Zondag 28 november rond het middaguur viel een Thaise man de 56-jarige Alena Seryuk aan, hij beroofde haar mobiele telefoon en een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, waarna hij met grote snelheid de Bali Hai Pier ontvluchtte. Het incident vond plaats in de buurt van de vuurtoren op de pier, waar de toerist nietsvermoedend foto’s van het omgeving maakte.”

“Ze heeft het incident direct bij de politie gemeld en we hebben de verdachte opgespoord.  De gevluchte verdachte ging na de brutale overval bij zijn vrienden op het strand zitten en dronk de nodigde alcohol alsof er niets was gebeurd.”

“We traceerde de verdachte door lokale pandjeshuizen af ​​te speuren en ontdekten dat haar gestolen mobiele telefoon was verkocht aan een mobiele telefoonwinkel in Pattaya voor 1.500 baht.  De winkeleigenaar zei dat meneer Bped (eend in het Thais) het aan hen had verkocht.

“We hebben de 42-jarige verdachte als Khun Kreangsak Klomkaew alias ‘Mr Bped Striped Face’ uit Rayong geïdentificeerd. Tegen hem werd een arrestatiebevel uitgevaardigd.  Zijn bijnaam heeft hij toebedeeld gekregen vanwege zijn zware tatoeages.”

 “Bped is een vaste klant van Pattaya Beach en staat erom bekend om met vrienden op het strand rond te hangen en eerder problemen te veroorzaken, hoewel meestal kleine akkefietjes.  We hebben hem daar ook gearresteerd.  Hij gaf toe dat hij de Russische vrouw had aangevallen.  Bped bekende ook ten minste negen soortgelijke misdaden in Rayong.  Bped is een beroepscrimineel met een lange geschiedenis van misdaden.”

Kolonel Maykawit zei: ‘Hij wordt beschuldigd van diefstal en mishandeling.  Het slachtoffer, dat een blauw oog en verwondingen aan haar gezicht opliep, is herstellende.”

Khun Bped vertelde tijdens een reconstructie van de misdaad : “Ik heb geen geld en ben werkloos.  Ik had geld nodig om whisky en illegale drugs te kopen voor mij en mijn vrienden.  Pattaya begint weer toeristen met geld te krijgen na een lange sluiting vanwege Covid-19, dus ik besloot er een maar eentje te beroven voor het benodigde geld.

“Ik mepte de vrouw in het gezicht voordat ik haar spullen afnam, en ging toen drinken met het geld dat ik had beroofd.  Zeg haar alsjeblieft dat het me spijt,” zo oreerde de spijt optant.

Het was niet bekend of het slachtoffer de verontschuldiging accepteerde die ook gepaard ging met een wai.  Ik wil wel opmerken dat hoewel het incident zondag plaatsvond, de pers pas gistermiddag werd geïnformeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailad
Bron: TPN.News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!