DSI overhandigt rapport inzake de omstreden kinnaree-straatverlichting aan de nationale anticorruptie commissie van Thailand

SAMUT PRAKAN:- Het departement van speciaal onderzoek heeft haar onderzoeksrapport over vermeende corruptie bij het toekennen van contracten ter waarde van 975 miljoen baht voor de installatie van straatverlichting op zonne-energie in de wijk Bang Phli in Samut Prakan ter overweging naar de Nationale anticorruptie commissie, het NACC, doorgestuurd

De plv.  woordvoerder Pol luitenant-kolonel Woranan Srilam zei dat de DSI verschillende klachten had ontvangen waarin de Racha Thewa Tambon-administratieorganisatie wordt beschuldigd van te veel betalen voor de lampen. Er waren in totaal acht contracten die tussen 2019 en 2021 allemaal aan hetzelfde bedrijf werden gegund.

De klagers zeiden dat dit een schending leek te zijn van de Pricing of Goods and Services Act van 1999, die kwesties van oneerlijke prijsstelling aanpakt. De DSI accepteerde de klachten voor onderzoek als speciaal geval nr. 54/2021.

De onderzoekers van het DSI concludeerden dat er gronden waren voor de beschuldigingen, zo zei luitenant-kolonel Woranan.  Op 30 november heeft de DSI haar onderzoeksrapport in 21 mappen ter overweging doorgestuurd naar de NACC.

 Aangezien de NACC echter eerder al een commissie had ingesteld om de beschuldiging van oplichting tegen de Racha Thewa TAO te onderzoeken, kon de NACC ofwel het DSI-rapport accepteren voor verdere actie of de DSI opnieuw toewijzen om het onderzoek te voltooien – in overeenstemming met sectie 30  van de anticorruptiewet van 2018, aldus luitenant-kolonel Woranan.

Een DSI-bron vermeldde dat het Racha Thewa TAO acht contracten heeft afgesloten voor de installatie van straatlantaarns op zonne-energie met daarop een decoratieve kinnaree, een mythische half-man-half-vogel, in tambon Racha Thewa.

Er waren in totaal 8.376 straatlantaarns in de acht contracten, die in totaal zo’n 975 miljoen baht waard waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sutthiwit Chayutworakan 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!