Russische miljardair parkeert zijn uiterst luxe jacht in Koh Samui nu Thailand de inreisbeperkingen heeft opgeheven

KOH SAMUI:- Het heeft er alle schijn van dat de vermogende toeristen terug naar Thailand lijken te keren nu de reisbeperkingen zijn opgeheven, en één an de grootste tekenen is dat superjachten aan de Thaise horizon zijn verschenen.

Één zo’n jacht was het Cloudbreak-superjacht van de Russische miljardair Alexander Aleksandrovitsj Svetakov, dat afgelopen weekend in de buurt van Koh Samui werd aangemeerd.

Mister Svetakov, 54 jaar, is de tweede miljardair die in een superjacht in “het land van de glimlach” arriveert.  De eerste was de Britse zakenman en investeerder Joe Lewis, 85 jaar, die half mei voor anker ging aan de kust van Surat Thani.

Het Thais maritiem handhavingscommandocentrum inspecteerde het jacht van 3,9 miljard baht en zorgde ervoor dat alle 13 passagiers en zes bemanningsleden volledig waren ingeënt tegen Covid19, geheel volgens de criteria van het ministerie van Volksgezondheid.

De gouverneur van Surat Thani, Khun Wichawut Jinto, zei dat de komst van Svetakov bewijst dat de eilanden Samui, Tao en Pha-ngan een groot potentieel hebben om toeristen aan te trekken. Hij zei dat het Marine Department van plan is een haven voor cruiseschepen te bouwen bij de Hin Khom-kaap aan de kust van Samui en dat het na voltooiing veel inkomsten zal genereren.

“Voor de pandemie was het aantal cruiseschepen uit Europa en Singapore dat Koh Samui elk jaar binnenkwam gestegen van 48 naar 64″, zei hij, eraan toevoegend dat er gemiddeld meer dan 200.000 cruiseschippassagiers per jaar naar het eiland werden overgebracht.

Mister Svetakov, een projectontwikkelaar en voorzitter van Absolut Group, nam in 2016 de 75 meter lange Cloudbreak in ontvangst van de Duitse scheepsbouwers Abeking en Rasmussen.

Cloudbreak biedt plaats aan maximaal 12 gasten in zes suites, bestaande uit een master suite, drie tweepersoonshutten en twee tweepersoonshutten.  Het superjacht beschikt ook over een helikopterplatform en een buitenzwembad.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailan
Bron: Phuket Express

2 gedachten aan “Russische miljardair parkeert zijn uiterst luxe jacht in Koh Samui nu Thailand de inreisbeperkingen heeft opgeheven”

  1. Parkeerd in Thailand. Bij hun in de thuishaven van zijn boot Oekranie woedt een oorlog. En Thailand is goedkoper dan Europes havens.

    1. In Europa lopen ze het risico dat er beslag op gelegd gaat worden. Hier in Thailand worden ze met open armen ontvangen… Geld stinkt niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!