20 miljoen baht aan ecstasypillen in de vorm van de teddybeer Winnie de Poeh in beslag genomen.

NAKHON PHANOM:- Een overheidspatrouille heeft zaterdagavond laat op de oever van de Mekong in het That Phanom-district een hoeveelheid ecstasy-pillen in de vorm van de teddybeer Winnie de Poeh in beslag genomen. De inbeslagname betrof ook een partij slaappillen.

Een gecombineerde troepenmacht van soldaten, politie en marinesoldaten die op zoek waren naar drugs die uit het naburige Laos waren gesmokkeld, vonden twee zwarte koffers, welke waren achtergelaten op de oever van de Mekong rivier.

De koffers werden in een longtailboot naar de Thaise kant van de rivier aan land gebracht en achtergelaten op de oever van de rivier in het dorp Ban Kham Phak Phraew in tambon Nam Kam in het district That Phanom.  De bestuurder van de boot vluchtte na de levering terug over de rivier en verdween in het donker.

In de koffers werden 19 plastic zakken gevonden met 18.807 ecstasypillen in de vorm van teddybeer Winnie de Poeh, samen met 54.939 krachtige slaappillen in groene en rode blisterverpakkingen – 73.746 pillen in totaal, ter waarde van ongeveer 20 miljoen baht.

De ecstasypillen zouden vanuit Europa naar Laos zijn gebracht, met de bedoeling om in Thailand te worden verkocht.  Ze zijn populair onder jongeren en zijn te koop bij uitgaansgelegenheden voor ongeveer 800 – 1.000 baht per pilletje, aldus de bron.

Een officiële persconferentie over de inbeslagname zal vandaag later worden gehouden in het centrum voor drugspreventie en -onderdrukking in het district That Phanom, in de provincie Nakhon Phanom, aldus de autoriteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: naewna 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: naewna.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!