Russische man in Pattaya gearresteerd voor het vervalsen van eurobankbiljetten

PATTAYA:- De politie van Chonburi heeft gisteren onder leiding van luitenant-kolonel Naphatsapong Khotsiriya een succesvolle operatie in Pattaya uitgevoerd. Het doel was de arrestatie van Mr. Abdulkhakim Khasanov, een 29-jarige Russische staatsburger die beschuldigd werd van fraude en vervalsing van eurobankbiljetten.

Uit het onderzoek bleek dat Khasanov valse eurobankbiljetten had vervaardigd ter waarde van in totaal 280.000 baht en had geprobeerd deze in Thailand in te wisselen.

Dit gebeurde via een netwerk dat reikte tot aan Turkije, waar de valse bankbiljetten werden geproduceerd. De politieoperatie, die plaatsvond in een hotelkamer aan Soi Pratumnak in het tambon Nongprue, resulteerde in de inbeslagname van 140 valse eurobankbiljetten.

Deze bevindingen werden veroorzaakt door informatie van een plaatselijk wisselkantoortje, die de verdachte transacties door Rus opgemerkt had

Naast Khasanov was ook een Thaise staatsburger genaamd Tom bij de zaak betrokken. Tom bekende dat hij onbewust hielp bij het witwassen van het geld door de valse eurobiljetten in te wisselen voor Thaise baht om een ​​hotelrekening te betalen.

Luitenant-kolonel Naphatsapong Khotsiriya benadrukte de ernst van de zaak en benadrukte het nultolerantiebeleid ten aanzien van internationale namaakorganisaties die Thailand als uitvalsbasis gebruiken.

Hij kondigde aan dat Khasanov wordt beschuldigd van het vervaardigen en verspreiden van vals geld en fraude.

De Rus, die onlangs naar Thailand was gereisd en plannen had om het land binnenkort te verlaten, zit nu in hechtenis in afwachting van zijn proces.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Russische man in Pattaya gearresteerd voor het vervalsen van eurobankbiljetten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!