Russen vormen in Thailand de top van de criminele ijsberg op Phuket aan

PHUKET:- Meer dan 180 buitenlanders zijn sinds het begin van het jaar strafrechtelijk vervolgd in de zuidelijke vakantieoordprovincie Phuket, waarbij de drie grootste overtreders onderdanen zijn van Rusland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

De gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, maakte het bovenstaande feit tijdens een vergadering met overheidsinstanties en consul-generaals uit 23 landen bekend. 

Gouverneur Khun Narong Woonciew

De 23 landen waren Australië, Rusland, China, Oostenrijk, het VK, Chili, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Kazachstan, Zuid-Korea, Mexico, Nepal, Nederland, Zweden, Zwitserland, Luxemburg , Spanje en Hongarije.

Majoor generaal Sermphan Sirikong, commandant van de provinciale politie van Phuket, zei dat de integratie van veel agentschappen in de vrije misdaadmaatregel van Phuket heeft geleid tot de arrestatie van veel buitenlandse daders, voor zaken als diefstal door Russen en Mongolen en Franse motorbendes die hebben de plaatselijke bevolking heeft gestoord. 

Sermphan verwees ook naar een zaak van mensenhandel deze maand in een bar in Patong, waar naar verluidt minderjarigen werden aangetrokken om seksuele diensten te verlenen. Twee mensen zijn gearresteerd en de politie heeft arrestatiebevelen aangevraagd voor nog eens drie verdachten. 

Het hoofd van de Immigratiedienst van Phuket, kolonel Thanet Sukchai, zei dat er tot nu toe ongeveer 32.000 buitenlanders op het eiland verblijven, voornamelijk toeristen en expats uit Rusland, gevolgd door die uit het VK, Frankrijk, China en Duitsland. De meesten van hen blijven in Phuket voor toerisme, om zaken te doen, te studeren of hun leven na hun pensionering te plannen, zei hij. Naar verluidt komen er deze maand gemiddeld 14.000 toeristen per dag aan op Phuket International Airport. 

Sinds het begin van het jaar heeft de politie strafzaken gestart tegen 181 buitenlanders. Myanmarese en Cambodjaanse migrerende werknemers bleken ook misdrijven te hebben gepleegd. De meeste buitenlanders bleken de wet in het Patong-gebied te hebben overtreden, met als overtredingen onder meer rijden onder invloed, het overschrijden van hun visum, het illegaal binnenkomen van het land en werken zonder geldig visum. 

Tot nu toe hebben meer dan 800 hotelondernemers zich aangesloten bij de misdaadvrije maatregelen van het eiland om de lokale autoriteiten te helpen toezicht te houden op de illegale activiteiten en het ongepaste gedrag van hun huurders. Het aantal deelnemers zal naar verwachting binnenkort oplopen tot 2.000 hotels, verspreid over het hele eiland.

Onder de maatregel zal de politie een gele waarschuwing geven voor een eerste overtreding, met straffen variërend van het informeren van hun respectieve consulaten tot het verbieden van verblijf in het koninkrijk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!