Rozen en teddyberen scoren hoog de lijst met Valentijns kadootjes in Thailand  

PATTAYA:- Over twee dagen is het zover, dat wordt over de gehele wereld “Valentijnsdag” gevierd, een dag dat u uw geliefde een leuke kadootje geeft. Erkennend dat 90% van de verliefde koppels de neiging heeft om tot het laatste moment te wachten met het kopen van een kado voor hun geliefde.

Gouden handel in mooie rode kleuren.

In Thailand is er een onderzoek gedaan naar de top 10 van eeuwig best verkochte kadootjes om middenstand te helpen hun omzet te vergroten in de aanloop naar Valentijnsdag. Dag, die dit jaar op woensdag valt.

Op basis van de bestedingsgegevens van 2023 heeft The 1 Insight de top 10 van meest populaire geschenken onthuld die een opmerkelijke omzetgroei hebben doorgemaakt in de periode voorafgaand aan Valentijnsdag vorig jaar, waarbij wordt opgemerkt, dat deze trends elk jaar een consistent patroon vertonen:
* Rozen: +400%
* Teddyberen: +180%
* Sieraden: +95%
* Horloges: +59%
* Parfums: +50%
* Chocolade: +47%
* Lippenstiften: +29%
* Lingerie: +17%
* Handtassen: +12%
* Wijn: +8%

CRC VoiceShare van zijn kant vatte drie aspecten van het bestedingsgedrag van Valentijnsdag samen:
Tijdsbestek: 
Over het algemeen hebben paren de neiging om voorbereidingen te treffen in een relatief kort tijdsbestek.

Op het laatste nippertje nog wat uitzoeken.

Dit komt overeen met de trend van ‘Last-Minute Lovers’ die wereldwijd wordt waargenomen. Concreet koopt 30% van de respondenten in de enquête cadeaus slechts één dag vóór Valentijnsdag, 60% koopt een week van tevoren, 8% koopt 1-6 maanden van tevoren en 2% koopt meer dan 6 maanden van tevoren.

Budgetplanning voor Valentijns kadootjes:
Ruim 36% is van plan tussen de 500 en 1.000 baht uit te geven aan Valentijnscadeaus, 33% is van plan een budget tussen de 1.000 en 3.000 baht toe te wijzen en 21% heeft 3.000 baht of meer begroot.

Locatie: 
ruim 85% geeft de voorkeur aan winkelen voor Valentijnscadeaus in winkelcentra vanwege het gemak en de mogelijkheid om producten onmiddellijk te ontvangen. De overige 15% kiest voor online en diverse e-commerce- en social mediakanalen.

Een bos beertjes altijd leuk!

Overige gedragsinzichten: Ruim 30% hecht veel waarde aan Valentijnsdag. Populaire activiteiten voor koppels zijn onder meer uit eten gaan, winkelen in winkelcentra en cadeaus geven. 42% geeft de voorkeur aan Japanse restaurants, 27% kiest voor Thaise restaurants, vooral populair onder babyboomers, en 10% geeft de voorkeur aan Italiaanse restaurants, vooral populair onder generatie Z.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!