Ronddolende monnik moet zich melden bij de tempel van Pattaya

PATTAYA:- Phra Suphat Khumkhainun, die in multifunctioneel de bossen buiten Pattaya woont, heeft te horen gekregen dat hij binnen een maand naar een tempel moest verhuizen.

De burgemeester van Pong, Khun Nikorn Kadsai en de dorpshoofden van Moo 2 inspecteerden deze week de jungle achter het  Shell-tankstation bij snelweg 36 en troffen Phra Suphat Khumkhainun aan die in een multifunctioneel gebouw woonde.

De 48-jarige monnik, die papieren toonde waaruit bleek dat hij legaal was gewijd in de provincie Kalasin, bevestigde de klachten van buren dat hij daar al een jaar woonde en de decaan van de monniken van het Banglamung-district niet had geïnformeerd.

Burgemeester Nikorn zei dat hij niet wilde dat het gebouw een enclave zou worden voor monniken die zich misschien niet aan de boeddhistische regels zouden willen houden, dus stelde hij de monnik voor om binnen een maand in de Kong Yai-tempel te blijven of zijn biezen te pakken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!