Het Lumpini Park in Bangkok krijgt een extreme make-over ter gelegenheid van 100-jarig jubileum

BANGKOK:- Het BMA heeft deze week computer-gegenereerde afbeeldingen van Lumpini Park onthuld, zoals het eruit zal zien nadat de upgrade in 2024 is voltooid, net op tijd voor het 100-jarig jubileum van het park in 2025.

De afbeeldingen die op Facebook zijn gepubliceerd, tonen het nieuwe en verbeterde park van 360 rai (0,57 vierkante kilometer), uitgerust met speciale fiets- en joggingbanen die aansluiten op het nabijgelegen Benchakitti Park.  Alle kabels en hoogspanningslijnen zijn ondergronds begraven om een ​​vrij uitzicht te creëren op de uitgestrekte groene tuin in het hart van Bangkok.

Het Lumpini Park in de wijk Pathumwan is de groene long van de betonnen metropool sinds de opening in 1925. Paden die zich uitstrekken over 2,5 km rond het park zijn populair bij ochtend- en avondjoggers, terwijl siermeren omgeven door grasvelden perfecte picknickplekken zijn.  Het park is open van 4.30 uur tot 21.00 uur en trekt dagelijks 15.000 tot 20.000 bezoekers.

Het renovatieproject zal in drie fasen worden uitgevoerd, te beginnen met een upgrade van de infrastructuur, aldus de BMA-post.

“De tweede fase zal meer faciliteiten toevoegen en leergebieden creëren, terwijl de derde ongebruikte gebieden in het park zal ontwikkelen.”

Voorzieningen die moeten worden toegevoegd, zijn onder meer de zes verdiepingen hoge Lumpini Corridor die zal dienen als een nieuw schilderachtig punt in Bangkok, naadloze paden voor rolstoelgebruikers, extra parkeerplaatsen en waterretentiegebieden om de kans op overstromingen tijdens het regenseizoen te verkleinen.

“Momenteel bevinden we ons in de ontwerp- en openbare hoorzittingsfase.  De bouw van de eerste fase moet voor het einde van 2022 beginnen en het hele project moet in 2024 voltooid zijn, vóór de honderdjarige viering van het park in 2025, “voegde het eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: facebook
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!