Rond de oude tempel van Ayutthaya zijn metalen waterkeringen geplaatst ter bescherming tegen overstromingen

AYUTTHAYA:- Meer dan 100 soldaten en functionarissen van de afdeling Schone Kunsten hebben in Ayutthaya een 2 meter hoge metalen waterkering geplaatst. De waterkering beslaat een afstand van 165 meter rond de tempel, die op de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier ligt.

Ook zijn er zandzakken voor waterkering gelegd om de waterstroom te vertragen en komt er een muur van steigers achter het niveau om deze te versterken.

Het departement ter voorkoming van rampen en burgerbescherming verklaarde dat het niveau van de rivier in hoog tempo steeg omdat de Chao Phraya-dam in de provincie Chai Nat veel water loost om overstromingen in het noorden te verminderen.

De Wat Chaiwatthanaram is een belangrijke toeristische attractie in de oude stad van Ayutthaya en hoewel het complex deel uitmaakt van het Ayutthaya Historical Park, is het niet opgenomen in de gebieden die zijn aangemerkt als Unesco-werelderfgoed.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!