Inwoner van Thailand riskeert gevangenisstraf voor online kweken en verkopen van koralen

BANGKOK:- Een Thaise man riskeert een gevangenisstraf van tien jaar gevangenisstraf nadat hij werd gearresteerd voor het verkopen van koraal op Facebook.  De politie nam meer dan 300 soorten koralen in beslag uit de woning van de man.

De 31-jarige man, Khun Thitipong, werd gearresteerd in zijn huis in het district Min Buri van Bangkok. Thitipong veranderde zijn huis in een klein aquarium om koralen te kweken en op te slaan en deze via Facebook te verkopen via Facebook.

Thitipong bekende aan de politie dat hij de koralen via Facebook had gekocht en ze vervolgens verder had gekweekt totdat ze de perfecte maat hadden om te verkopen.  Hij verkocht de koralen voor prijzen variërend van 100 baht tot 1.000 baht, afhankelijk van hun grootte.

De politie en medewerkers van het Department van de Mariene en Kusthulpbronnen namen 327 stukken koraal in beslag, waaronder 216 steenkoralen, zeven zachte koralen, negen zeeanemonen en 95 dode koralen.

De politie maakte bekend dat de praktijken van Thitopong illegaal waren, en in strijd waren met de Wet behoud en bescherming van wilde dieren. Iedereen die geconserveerde dieren of hun karkassen bezit, riskeert een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, een boete van maximaal 500.000 baht of beide.

Ook hangt iedereen die geconserveerde dieren of hun karkassen te koop heeft, een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, een boete van maximaal een miljoen baht of een combinatie van beide boven het hoofd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ดาวแปดแฉก
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: komchadluek.net

Eén gedachte over “Inwoner van Thailand riskeert gevangenisstraf voor online kweken en verkopen van koralen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!