Roeselaarse prostitutiebaron die jarenlang vrouwen uitbuitte is dan toch overleden, zo oordeelt rechter: “Een uittreksel van het rijksregister laat geen twijfel”

ROESELARE/BRUGGE:- In de zaak tegen een Roeselaarse prostitutiebaron heeft de rechter zes beklaagden, waaronder een familie immomakelaars uit Izegem, celstraffen tot 3 jaar opgelegd. De strafvordering tegen Patrick V. (56) zelf werd vervallen verklaard. Volgens de rechter is het duidelijk dat de plaatser van zonnepanelen overleden is in Thailand. De procureur had daar zijn twijfels over geuit.

De politie Gavers stootte in het voorjaar van 2018 op enkele advertenties van Latijns-Amerikaanse vrouwen op de website Redlights.be. De zoekertjes bleken verbonden te zijn aan een pand in Deerlijk. Speurders vielen op 17 juli 2018 samen met de inspectie binnen in de villa. De Dominicaanse Andrea C. (44) zwaaide er de plak. De aanwezige prostituees moesten haar per dag 80 euro huur betalen voor hun kamer. C. was naar verluidt de rechterhand van Roeselarenaar Patrick V. (56). De politie was 14 dagen eerder al eens binnengevallen in zijn villa langs de Mandellaan en had daar ook verschillende meisjes aangetroffen.

V. had sinds 2017 een bedrijf in zonnepanelen. Hij was volgens het gerecht de spil in een groot prostitutienetwerk dat Latijns-Amerikaanse vrouwen dwong om zich te prostitueren. De prostituees, waaronder ook verschillende transseksuelen, kregen naar verluidt Nederlandse contracten onder hun neus geduwd die ze niet begrepen. Daarbij moesten ze onnoemelijk veel huur betalen. Bij verschillende huiszoekingen die in 2018 en 2019 plaatsvonden langs de Heirweg en Mandellaan in Roeselare, de Moerkerkse Steenweg in Brugge en in Deerlijk werden in totaal 38 slachtoffers geïdentificeerd. 

Patrick V. vluchtte eind 2019 met zijn Thaise partner Krittaphak V. (50) naar Thailand. De man overleed daar op 13 juli vorig jaar, al opperde het Openbaar Ministerie dat hij z’n dood mogelijk in scène zette. Volgens de rechter zijn daar echter geen bewijzen voor. “Een uittreksel van het rijksregister laat geen twijfel”, oordeelde hij. De strafvordering tegen V. werd vrijdagmorgen vervallen verklaard. Ook de partner van de man werd vrijgesproken. Volgens de rechter is het niet voldoende bewezen dat zij mededader was aan de prostitutiepraktijken.

Immobedrijf
Na het vertrek van Patrick V. naar Thailand viel zijn prostitutienetwerk volgens het parket niet stil. Andrea C. nam zijn praktijken over samen met haar vriend en landgenoot Gabriel R. (42). Beiden werden in augustus vorig jaar gearresteerd en kregen vrijdagmorgen respectievelijk 30 maanden effectief en 3 jaar met uitstel. Ook een immobedrijf uit Izegem werd veroordeeld tot een geldboete van 400.000 euro. Twee van hun panden waarin prostituees tewerk werden gesteld, werden door de rechter verbeurdverklaard. Oprichter Gabriël T. (86) uit Izegem kreeg 3 jaar cel, waarvan een jaar effectief, net als zijn zoon Marc T. (53) uit Roeselare. Kleinzoon Maarten T. (23) uit Roeselare werd veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 8 maanden effectief. Volgens de rechter wist het drietal maar al te goed dat de panden die ze verhuurden, gebruikt werden als prostitutiehuizen. 

Jennifer V. (30), een vrouw uit Antwerpen, die wat hand-en-spandiensten verleende aan Andrea C., kreeg tot slot een jaar cel met uitstel. De rechter sprak in totaal ook 1,7 miljoen euro aan geldboetes uit, weliswaar grote delen met uitstel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: HLN 
Content: Siebe De Voogt
Bron: HLN.be

Eén gedachte over “Roeselaarse prostitutiebaron die jarenlang vrouwen uitbuitte is dan toch overleden, zo oordeelt rechter: “Een uittreksel van het rijksregister laat geen twijfel””

  1. Dat wist ik al maanden van zijn Thaise vriendin waar hij overleden is in de provincie sashoensao.ik heb toen persoonlijk met haar gesproken bij haar thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!