Laat ons in ieder geval een glaasje wijn bij het diner serveren, zo klaagt de restaurateurs verenig van Pattaya

PATTAYA:- Het merendeel van de restaurateurs uit deze aan de oostkust van Thailand gelegen kustplaats heeft de regering gevraagd tenminste uit te leggen waarom ze nog steeds geen alcohol mogen schenken, terwijl het verbod in restaurants en hotels in vier andere provincies is opgeheven.

Khun Thanet Suparashasrangsi,  voorzitter van de toerismeraad van Chonburi vertelde dat aangesloten restaurateurs zich afvraagt waarom de regering niet zal toestaat dat de restaurants in Pattaya en andere toeristische gebieden in de provincie géén alcohol mogen schenken.

Immers SHA-gecertificeerde restaurants en hotels in Bangkok, Krabi, Phuket en Phang Nga hebben wel toestemming gekregen om tot 21.00 uur alcoholische dranken te schenken.  Dit geldt echter niet voor andere “blauwe zone”-gebieden die sinds 1 november zijn opengesteld voor toeristen.

“Er zijn dagelijks meer dan 800 nieuwe besmettingen in de hoofdstad, terwijl Chonburi slechts ongeveer 200 gevallen per dag registreert, Ons besmettingspercentage is een stuk lager dan in Bangkok, en toch  mogen we géén alcohol schenken.  De regering kon aanvankelijk alleen SHA-gecertificeerde restaurants en hotels in Pattaya toestaan ​​om drank te serveren.  Zodra het besmettingspercentage daalt, kunnen de autoriteiten overwegen om uitgaansgelegenheden te heropenen’, zo vertelde khun Thanet.

Khun Pisoon Saekoo, voorzitter van de Vereniging voor Oost-Thaise Hotels, zei dat het verbieden van drank in restaurants in Pattaya geen oplossing is, omdat feestgangers hoe dan ook uitbraken kunnen veroorzaken.  Bovendien, zei hij, wordt nog er steeds drank verkocht in alle buurtwinkels, dus restaurants ervan weerhouden alcohol te schenken is niet echt de oplossing, maar riekt naar voorkeur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Diverse Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!