Roep om particuliere scholen in Thailand te helpen uit de Covid19 crisis te komen

BANGKOK:-  Het bureau van de ombudsman komt met maatregelen welke premier Prayut Chan-o-cha moet overwegen om de impact van Covid-19 op particuliere scholen in het hele land te helpen verminderen.

De ombudsman, khun Somsak Suwansujarit verklaarde gisteren dat de Covid19 crisis de liquiditeit van 3.563 particuliere scholen in Thailand heeft aangetast, waarvan sommige moeten sluiten vanwege een daling van het aantal nieuwe studenten en het onvermogen van voogden om collegegeld te betalen.

Hij zei dat veel particuliere scholen de salarissen van hun leraren niet méér konden betalen, terwijl financiële instellingen weigerden hen leningen te verstrekken.  Hij zei ook dat als leningen worden verstrekt, deze vaak tegen een hogere rente zijn.

“Tot nu toe zijn 12.253 leraren en onderwijspersoneel ontslagen.  Als dit zo doorgaat, zal dit gevolgen hebben voor de onderwijskansen van kinderen, aangezien veel ouders als alternatief op particuliere scholen vertrouwen”, zei hij, eraan toevoegend dat particuliere schoolexploitanten ook geen overheidssubsidies krijgen.

Hij zei dat de nationale ombudsman heeft samengewerkt met aanverwante instanties zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Belastingdienst en met de volgende voorstellen is gekomen:

• 50 procent korting op water en elektra.
• Nieuwe regelgeving waardoor particuliere scholen leningen tegen lage rente kunnen afsluiten.
• Fondsen toewijzen om gedurende drie maanden (april tot juni) maandelijks 5.000 baht subsidie ​​te verstrekken aan leraren en onderwijzend personeel.
• 100% subsidie ​​voor exploitanten van particuliere scholen voor twee jaar, die kan worden teruggebracht tot 70 procent zodra de Covid-19-situatie weer normaal is.
• Overwegen van belastingaftrek voor mensen die geld doneren aan particuliere scholen.
• Richtlijnen uitvaardigen om leraren van privéscholen toegang te geven tot universele gezondheidszorg in het kader van de gouden kaart of socialezekerheidsstelsels.
• Aandringen om de salarissen van privéschool-leraren te verhogen.
• Verhoging van lunchsubsidies voor particuliere scholen met liquiditeitsproblemen en gebruik van resterende middelen om onderwijsmateriaal aan te schaffen.
• Verlaging van grond- en bouwbelastingen voor particuliere scholen die kunst en sport, beroepsopleiding, bijles en het opbouwen van levensvaardigheden bevorderen.
• Aanpassing van de regels van het School Aid Fund zodat ontslagen privé-schoolleraren gecompenseerd kunnen worden.
• Opzetten van een fonds om particuliere scholen te ondersteunen.

“Deze problemen moeten snel worden opgelost, omdat studenten kansen kunnen verliezen om te studeren”, voegde Somsak eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!