De bouw van de nieuwe brug over de Chao Phraya rivier in Bangkok ligt op koers, en is klaar om volgend jaar geopend te worden

BANGKOK:- De bouw van de breedste brug van het land, over de Chao Phraya-rivier in Bangkok, is voor meer dan 72 procent voltooid, zei de Expressway Authority of Thailand (EXAT) zondag.

De acht rijstroken tellende brug loopt parallel aan de Rama IX-brug, zal volgend jaar geopend gaan worden. De brug kost 6,63 miljard baht en valt onder het vierde contract voor het snelwegproject dat Rama III, Dao Khanong en de westelijke buitenste ringweg beslaat.

Het project zal het reizen tussen Bangkok en het westen vergemakkelijken, zo zei een woordvoerder van de EXAT. 

De bouw van de twee kilometer lange tuibrug wordt uitgevoerd door Ch Karnchang Plc. De bouwperiode is 39 maanden en moet volgend jaar worden voltooid.

De helling van de brug zal minder steil zijn dan de Rama IX-brug om de verkeersstroom te vergemakkelijken.  Het is ook ontworpen om windsnelheden tot 270 kilometer per uur te weerstaan, wat overeenkomt met een tornado, voegde het eraan toe.

De brug verbindt de verhoogde weg met zes rijstroken, de kruising van Bang Khlo en twee snelwegen – Chalerm Mahanakorn en Si Rat.

De EXAT liet weten samen te werken met aanverwante instanties om de brug te laten noemen ter ere van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn.

“Zodra de brug voltooid is, zal het een nieuw herkenningspunt in Bangkok worden en de verkeersstroom over de Chao Phraya vergemakkelijken”, voegde het eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!