Rode Kruis opent rekening 7244 inzake de alarmerende coronasituatie in Azië

~ERGENS GÉÉN GAT INZIEN~
(Er geen oplossing meer voor zien)

NEDERLAND:- Het Rode Kruis slaat alarm over de snel verslechterende coronasituatie in Azië en opent daarom een rekeningnummer voor donaties. ,,India en de buurlanden Nepal, Bangladesh en Pakistan hebben te maken met recordsterftecijfers als gevolg van corona. De ziekenhuizen en intensive care-afdelingen liggen overvol met coronapatiënten”, stelt het Rode Kruis. 

,,Er is dringend meer internationale steun nodig om een grotere ramp in Zuid-Azië en andere kwetsbare landen te voorkomen.” De hulporganisatie opent daarom giro 7244 voor donaties. ,,India en buurlanden hebben snel meer vaccins nodig, medische apparatuur en voorraden, ondersteuning met testen, beschermende kleding en andere hulpgoederen, inclusief zuurstof, voor korte en langere termijn.”

Volgens Juriaan Lahr, hoofd Internationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis, kan alleen snel handelen de ramp in de regio nog indammen. ,,Alle ogen zijn deze week gericht op India, maar we moeten ook nadenken over waar we de komende weken en maanden mee te maken kunnen krijgen in andere landen en hoe we ons daar het beste op kunnen voorbereiden. 

We zullen er niet in slagen deze vreselijke pandemie te overwinnen totdat er vaccins beschikbaar zijn om iedereen te beschermen, ongeacht nationaliteit of inkomen, in Europa, in Azië, maar ook in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. 

“Verder blijft preventie ook cruciaal.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: Ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!