Rick ruilde Eindhoven in voor Thailand: ‘Uitdaging is goed voor een mens’

~VERANDERING VAN SPIJS DOET ETEN~
(Afwisseling is belangrijk)

BANGKOK:- Je biezen pakken en de wijde wereld intrekken: de een moet er niet aan denken en voor de ander is het een droom. Zo ruilde Rick Dingen (29) zijn thuishaven Eindhoven in voor Thailand, op zoek naar het avontuur. “Mijn vrienden en familie hadden het volste vertrouwen erin. Dat gaf me de kracht om door te gaan.“

Vier jaar geleden vertrok Rick met zijn vriend Jarno naar Thailand voor een vakantie. Het zou eigenlijk maar een maand duren, maar dat verliep iets anders. “Vlak voordat we vertrokken, zag ik een advertentie bij restaurant Savelberg in Bangkok. Ze zochten een nieuwe chef”, vertelt Rick. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en dat leek me wel wat. Twee weken later vertrok ik dus niet met één, maar met twee koffers naar Bangkok.”

Nerveus
Een grote stap dus. Dat maakte Rick ook wel nerveus. “Het was best eng, vooral omdat het allemaal zo snel ging. Gelukkig hadden mijn vrienden en familie er het volste vertrouwen in en dat gaf me de kracht om door te gaan. Verder hou ik er ook wel van om mezelf in het diepe te gooien en dan rustig naar succes toe te werken.”

Iron chef
Rick maakte een heleboel bijzondere gebeurtenissen mee in Thailand. Zo ontving hij op 26-jarige leeftijd een Michelinster bij restaurant Savelberg. “Dat was zo’n waanzinnig, bijzonder gevoel. Het was echt een droom die uitkwam.” Daarnaast heb je Rick misschien ook wel eens op tv voorbij zien komen. Hij won vorig jaar het Thaise kookprogramma Iron Chef. “Dat was erg leuk om mee te maken. Het was een mooie kans om te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Het programma heeft ook veel met zich meegebracht. Het was zelfs nieuws in Nederland.”

Corona in Thailand
Net als in Nederland werd ook de horeca in Thailand hard geraakt door de coronacrisis. “Ik werk nu in het restaurant van het Anantara Siam Bangkok Hotel. In het begin van de crisis moesten alle restaurants in hotels dicht. We mochten toen alleen nog maar afhalen, bezorgen en roomservice rondbrengen. Toeristen kwamen Thailand bijna niet binnen door de strenge maatregelen. Gelukkig gaat dat nu weer iets makkelijker. Ze zeggen dat het land in oktober weer open kan, maar dat ligt er helemaal aan hoe de situatie dan is.”

Eindhovenaren in het buitenland
Ik werk nu twee jaar voor het Anantara Siam Bangkok Hotel. Daar heb ik hele mooie momenten mogen meemaken en hoop er nog veel gaan volgen.

Bellen en Facetimen
Wat Rick het meest mist aan Eindhoven? “Natuurlijk zijn dat mijn vrienden en familie. Normaal gesproken keer ik ieder jaar even terug naar Nederland, maar door corona kon dat helaas niet doorgaan. Ik heb ze nu al bijna twee jaar niet meer gezien en dat mis je wel.”

Geloof in jezelf
Toch ziet Rick zichzelf niet snel terugkeren naar Eindhoven. “Ik heb in Thailand voor mijn gevoel nog niet alles bereikt. Ik zou bijvoorbeeld nog heel graag mijn eigen restaurant willen openen.” Eindhovenaren die erover denken om naar het buitenland te vertrekken, spoort Rick zeker aan. “Ga je gevoel achterna en geloof in jezelf. Uitdaging is goed voor een mens; je moet niet te lang in je comfortzone blijven hangen. Keep growing!“

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Rick Dingen
Content: Merel van Mol
Bron: indebuurt.nl

Eén gedachte over “Rick ruilde Eindhoven in voor Thailand: ‘Uitdaging is goed voor een mens’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!