REN JE ROT, In de Isaan weten ze wel hoe ze hun inwoners blij kunnen maken

BURIRAM:- Vanaf vrijdag 10 juni zullen er in deze provincie duizenden cannabisplanten gratis aan de mensen worden uitgedeeld, één dag nadat marihuana officieel is geschrapt als verdovend middel, zo maakte minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul bekend.

Hij zei dat de weggeefactie, die tot zondag op het Chang International Circuit zal duren, de start is voor een landelijke campagne om 1 miljoen cannabis-zaailingen aan de mensen te geven om thuis verder te kweken voor koken en medisch gebruik.

Hij zei dat hoewel cannabis en hennep vanaf donderdag gedecriminaliseerd zullen worden, voor de verwerking van de plant tot commerciële producten wel een vergunning nodig is.

“We bevinden ons op een cruciaal punt waar we geschiedenis schrijven”, aldus Anutin.  “Maar we moeten het belang van het juiste gebruik van cannabis erkennen.

“We zullen [de legale status van] cannabis nooit terugdraaien”, voegde hij eraan toe.

Khun Thongchai Keeratihatthayakorn, de plv. secretaris van de volksgezondheid, bevestigde dat vanaf deze maand alle delen van cannabis en hennep – behalve extracten die meer dan 0,2% THC bevatten, het psychoactieve ingrediënt van de plant – niet langer op de lijst van verdovende middelen zullen staan. Hij zei dat het ministerie staatsinstanties heeft gevraagd om regels uit te vaardigen rond de controle op cannabis.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat rook die wordt gegenereerd door het verbranden van cannabis mensen kan storen.  Wetshandhavers kunnen vervolging instellen tegen iedereen die in het openbaar rookt.

Dr. Thongchai zei dat hij het Bureau van de Consumentenbeschermingsraad heeft voorgesteld om duidelijke regels in te voeren om het recreatieve gebruik van cannabis te reguleren.

Het ministerie van Landvervoer zal naar verwachting bestuurders van het openbaar vervoer waarschuwen om tijdens het werk géén cannabis te consumeren, anders lopen ze de kans om bekeurd te worden.

Vanaf donderdag kunnen mensen vrij cannabis kweken na registratie op plookganja.fda.moph.go.th en de app van de Food and Drug Administration.  Ze moeten persoonlijke gegevens registreren en een reden opgeven voor het planten van cannabis voordat toestemming wordt gegeven.

De maatregel heeft ook gevolgen gehad voor mensen die in de gevangenis zaten voor cannabisgerelateerde misdrijven. Meer dan 4.000 gedetineerden die zijn aangeklaagd of veroordeeld voor cannabisgerelateerde misdrijven zullen worden vrijgelaten uit de gevangenis wanneer de decriminalisering van cannabis van kracht wordt, aldus de woordvoerder van het Thaise gevangeniswezen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!