De hoofdstad van Thailand gaat gevangenen gebruiken om het drainagenetwerk uit te baggeren

THAILAND:- De Bangkok Metropolitan Administration, de BMA, gaat weer beginnen met het inhuren van trustee-gevangenen om kanalen en drainagesystemen uit te baggeren, dit na twee jaar van opschorting van het project door de regering van de voormalige gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang.

De minister van Justitie, khun Somsak Thepsuthin bood onlangs de BMA de mogelijkheid om gevangenen met een goede staat van dienst in dienst te nemen om het vieze werk uit te voeren.  Hij zei te hopen dat de nieuw gekozen gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, ruimdenkender zal zijn en gevangenen het werk zal laten doen, zodat ze een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving en een eigen inkomen kunnen verdienen.

Het voorstel van Somsak werd positief ontvangen door de nieuwe gouverneur, die zei de kwestie met de minister van Justitie te zullen bespreken.  Hij legde echter uit dat het stadsbestuur de afgelopen twee jaar geen gevangenen in dienst had om te baggeren vanwege gezondheidsbeperkingen die werden opgelegd tijdens de Covid19 pandemie.

De drainage en riolering afdeling van de BMA meldt dat het het baggeren van 180 kanalen heeft voltooid, een afstand van ongeveer 370 kilometer in 2020 en 2021 en dat het deze maand nog 32 kanalen moet uitbaggeren.

De afdeling zei voorts dat het extra budget heeft gekregen om nog 10 kanalen met onkruid, sediment en ander afval uit te baggeren, eraan toevoegend dat het werk naar verwachting deze maand zal beginnen en binnen 60 dagen zal zijn voltooid.

Khun Narong Ruengsri, de plv. permanent secretaris van de BMA, verwierp eergisteren (zaterdag) een rapport aan gouverneur Chadchart, van de directeur van de afdeling Drainage en Riolering, dat ze slechts net genoeg budget hadden gekregen om dit fiscale jaar twee kanalen te baggeren.

De baggeroperatie is bedoeld om de capaciteit te vergroten om regenwater, dat van het wegdek in de kanalen stroomt, op te vangen. Er zijn 1.980 kanalen in Bangkok en de omliggende gebieden, met een totale afstand van 2.745 kilometer.

Naast het inhuren van aannemers om het baggeren uit te voeren, beweert het departement dat het als noodmaatregel zijn eigen werknemers en materieel heeft gebruikt om 35 ondiepe kanalen in de buurt van overstromingsgevoelige gebieden te baggeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!