Reizigers naar Thailand moeten een ziektekostenverzekering van minimaal € 9400.- kunnen tonen

THAILAND:- Thailand gaat ongevaccineerden opnieuw weren. Vanaf maandag zijn mensen die geen coronabewijs kunnen tonen waarop staat dat ze volledig gevaccineerd óf hersteld zijn van corona in het laatste half jaar, niet meer welkom in het populaire Aziatische vakantieland.

Dat is mogelijk slecht nieuws voor een deel van de Nederlanders die het land willen bezoeken. Zij worden mogelijk geweerd, of krijgen op zijn minst weer te maken met papieren rompslomp.

De burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT eist vanaf morgen, dat bezoekers een bewijs van een negatieve Covid19 test moeten hebben, nu ook verplichten een ziektekostenverzekering ter waarde van ten minste 10.000 dollar ( € 9400.-) te laten zien. 

De Minister van Transport, khun Saksayam Chidchob zei vanmiddag dat de kennisgeving van de CAAT vereist dat bezoekers die negatief moeten testen op Covid-19 voordat ze Thailand verlaten, een bewijs van ziektekostenverzekering ter waarde van ten minste $ 10.000 moeten tonen voor het geval de test leidt tot een behandeling met Covid19. 

Mensen met paspoorten van Thailand en de Verenigde Naties, mensen met diplomatieke paspoorten en mensen op doorreis zijn vrijgesteld van de ziektekostenverzekering. De CAAT vereist ook dat luchtreizigers ouder dan 18 jaar gedocumenteerd bewijs hebben van ten minste twee doses Covid19 vaccin of van hun volledige herstel van Covid-19 in de afgelopen 180 dagen.

Voor corona bezochten jaarlijks zo’n 200.000 tot 250.000 Nederlanders het warme vakantieland.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

7 gedachten aan “Reizigers naar Thailand moeten een ziektekostenverzekering van minimaal € 9400.- kunnen tonen”

 1. Komt enkel doordat de Chinezen weer kunnen reizen en Thailand de Chinese autoriteiten niet “voor het hoofd willen stoten” !!
  Nu moeten alle reizigers die Thailand binnen komen daarvoor ‘boeten’ ?

 2. Wat ik gelezen heb is dat als je voor je terugreis een negatieve test moet laten zien (zoals mensen uit India die terugreizen naar India) een verzekering moet hebben omdat je bij een positieve test mogelijk het ziekenhuis in moet.
  Maar ik kan natuurlijk iets gemist hebben, het nieuws veranderd uur na uur.

 3. Doordat er steeds meer verandering komen,bijna elke dag.
  Blijven er nog meer toeristen weg naar Thailand.
  Het is zo onzeker.
  Als je gevaccineerd bent lijkt mij wel voldoende.
  Een reisverzekering heeft toch elke vakantieganger wèl afgesloten!!
  Dus een extra ziektekosten verzekering totaal overbodig!!!

  Op dit moment in Hua hin is het een stuk rustiger dan normaal.

  Elk nadeel heeft z’n voordeel.

 4. Voor iets organiseren zal Thailand nooit een prijs winnen.

  Tickets verhogen met 5 Euro in geval medische behandeling en bij aankomst een antigeentest moet voldoende zijn om iedereen tevreden te stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!