4 meter hoge golven bij Koh Phangan hebben een sleepboot doen kapseizen, bemanning gered

KOH PHANGAN:- Gisteren om 4 uur ’s ochtends dansten tienduizenden toeristen en feestgangers tijdens de Full Moon Party op Haad Rin Beach op het eiland. Slechts 37 kilometer voor de kust van het populaire vakantie-eiland sloeg de catastrofe toe toen enorme golven een sleepboot in de aanzwellende zee deed kapseizen en alle bemanningsleden overboord sloegen.

De bemanning van de sleepboot “PL Arthena” kon laat in de middag gered worden nadat hun schip door hoge golven was omgeslagen.  De olietanker “Napapa” zag de slachtoffers in de wateren van de provincie Surat Thani voor de kust van Haad Rin Beach drijven.

Reddingswerkers waren ongeveer een uur aan het werk, maar de matrozen aan boord van de olietanker slaagden erin om elk lid van de sleepbootbemanning uit de stormachtige, winderige oceaan te trekken.  De bemanning van de olietanker nam vervolgens contact op met de Koninklijke Thaise marine om hulp te vragen om de sleepbootmatrozen weer veilig aan land te krijgen.

De slachtoffers werden door de RTN naar het nabijgelegen eiland Koh Samui vervoerd naar het overheidsziekenhuis in Nathon.  Ze werden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze allemaal gezond en ongedeerd waren. 

De Golf van Thailand was dit weekend erg woelig en ruig.  Sterke wind en geïsoleerde onweersbuien domineerden dit weekend dit zuidelijk gelegen gebied.

De ruwe zee maakte de reddingspogingen uitdagender, maar de bemanning van de “Napapa” slaagde erin alle kapseizende slachtoffers met succes in veiligheid te brengen.

Hulde!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!