Volgens een onderzoek is de verwachte cashflow voor komende Loy Krathong het laagst in de afgelopen tien jaar: onderzoek

BANGKOK:- Een onderzoek van de University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC) naar de verwachte bestedingen tijdens Loy Krathong dit jaar wijst op een betere respons op het festival dan in 2020.

Een verwachte cashflow van THB 9,15 miljard tijdens het komende festival is echter de laagste in de afgelopen tien jaar, omdat mensen proberen geld te besparen vanwege de Covid-19-pandemie.

Eerder deze week onthulde khun Thanawat Phonwichai, de president van de UTCC en hoofdadviseur van het Centre for Economic and Business Forecasting (CEBF) van de universiteit de resultaten van het uitgavenonderzoek op het Loy Krathong-festival op 19 november. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1240 deelnemers in het hele land van 8 tot 12 november  .

Uit het onderzoek bleek dat 51,6 procent van de deelnemers van plan was om de krathongs te laten drijven, wat met 42,7 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar.  De meeste deelnemers aan het festival komen uit de hoofdstedelijke gebieden, gevolgd door degenen die in de centrale regio wonen.  

QOndertussen is 31,1 procent niet geïnteresseerd in deelname aan het festival dit jaar, 12,7 procent van de deelnemers overweegt nog en 4,6 procent zal naar het festival gaan zonder de krathong te laten drijven.

 Uit het onderzoek van de UTCC bleek ook dat de meest populaire activiteiten die mensen op de Loy Krathong-dag hebben gepland, krathong-drijven zijn, gevolgd door respectievelijk verdiensten maken, uit eten gaan en feesten geven.  Waarbij de gemiddelde besteding op de festivaldag naar verwachting 1.280 baht per persoon zal zijn, wat met bijna 100 baht per persoon is afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

“De uitgaven van Loy Krathong worden dit jaar geschat op 9.147 miljoen baht, het laagste cijfer in 10 jaar na de grote overstromingssituatie in 2011. Ondanks het toegenomen aantal festivaldeelnemers vanaf 2020, focussen mensen nog steeds op kostenbesparing.  De groei van de uitgaven dit jaar is min 3%, het laagste groeipercentage in vijf jaar.  ‘, voegde Thanawat eraan toe.

Wat betreft de zorgen tijdens Loy Krathong Day, de meeste deelnemers maken zich zorgen over de verspreiding van het Covid-19-virus.  Bangkok en zijn omgeving hebben de grootste zorg met 70,6 procent, gevolgd door de centrale regio met 63,6 procent.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!