Regering van Thailand stemt in met onteigening van land om overstromingen in westelijk Bangkok op te lossen

BANGKOK:- Het kabinet heeft een ontwerp goedgekeurd van het koninklijk besluit over de onteigening van land in het sub-district Samae Dam van Bang Khun Thian en het sub-district  Bang Bon Tai om het risico op overstromingen in het westen van Bangkok te verminderen, zo maakte plv. regeringswoordvoerder Ratchada Thanadirek bekend.

“De onteigening van land in de twee subdistricten zal de uitbreiding van het Lung Nang-kanaal vergemakkelijken, dat de Samae Dam en Bang Bon Tai met elkaar verbindt,” zei ze.

“De uitbreiding zal helpen om de drainagecapaciteit van het kanaal naar het Mahachai-kanaal in het Thonburi-district te vergroten, waar het waterretentiegebied ‘Monkey Cheek’ zich bevindt, en daardoor het risico op overstromingen in het westen van Bangkok tijdens het regenseizoen te verminderen”, zo legde khun Ratchada uit.

Het 1,7 km lange Lung Nang-kanaal is momenteel ongeveer 1-2 meter breed.  De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) stelde voor om land aan beide zijden van het kanaal met een breedte van 50 meter te onteigenen om het kanaal uit te breiden en vloedmuren van gewapend beton te bouwen.

De functionarissen van het BMA zullen 180 dagen nadat het koninklijk besluit van kracht wordt, beginnen met het onderzoeken van het land en de eigendommen die moeten worden onteigend.

Daarna moet het onteigeningsproces binnen vier jaar zijn afgerond.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!