De snel verspreidende Omicron BA.2 variant zal naar verwachting in Thailand de hoofdvariant worden

THAILAND:- De Omicron variant heeft Thailand “veroverd”, waarbij de BA.2-subvariant waarschijnlijk binnen een paar maanden de belangrijkste variant zal worden, omdat deze zich sneller verspreidt dan BA.1, zo meldde het ministerie van Medische Wetenschappen.

De directeur-generaal, khun Suphakit Sirilak zei dat het aantal Covid-patiënten “veel vrij snel” is toegenomen nadat de Omicron-variant zich had verspreid.

Natuurlijk heeft het virus de kans om te muteren als er veel “herinfecties” zijn, zei hij. Voorheen was de B.1.1.529 of BA.1 subvariant de hoofdvariant in veel landen, maar 57 landen, waaronder Thailand, hebben begin 2022 de BA.2 subvariant gevonden. Deze subvariant is de hoofdvariant geworden in een aantal  landen, waaronder India, Denemarken en Zweden.

Volgens een onderzoek in Denemarken verspreidt BA.2 zich gemakkelijker dan de BA.1-subvariant.  Volgens de huidige informatie is het echter niet ernstiger dan de basisvariant van Omicron. De studie zei dat een boosterdosis ziekte en ernstige symptomen kan voorkomen.

Suphakit bevestigde dat Thailand op beide subvarianten kon testen.  In de afgelopen week werden 567 patiënten willekeurig getest, waarbij 105 of 18,5 procent aantoonde dat ze BA.2 hadden, terwijl 462 of 81,5 procent BA.1 had.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!