Nieuwe verkeerswetten in de maak nu cannabisgebruik in Thailand per 9 juni gelegaliseerd is

BANGKOK:- Het departement van transport over land, het DLT, dringt aan op een wet die bestuurders in het openbaar vervoer verbiedt om cannabis te gebruiken voordat ze gaan rijden.  Tijdens het deelnemen aan het verkeer zal het gebruik van cannabis verboden gaan worden.

Deze stap komt op het moment dat Thailand zich voorbereidt om de teelt van cannabis/marihuana voor thuisgebruik op 9 juni te legaliseren. Cannabisextracten die meer dan 0,2 procent THC bevatten – de stof waar mensen high van worden – blijven echter na 9 juni illegaal.

Versoepeling van de wet heeft geleid tot bezorgdheid dat dit zou kunnen leiden tot verkeersongevallen veroorzaakt door cannabisintoxicatie.

De wegen in Thailand behoren al tot de gevaarlijkste ter wereld, waarbij rijden onder invloed verantwoordelijk is voor de meeste verkeersdoden.

De DLT bestudeert nu nieuwe cannabisvoorschriften voor het openbaar vervoer, met soortgelijke voorschriften voor alle chauffeurs in de pijplijn, liet de woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid weten.

Ondertussen zal de Wet op de Volksgezondheid worden gebruikt om de geur van cannabisrook aan te pakken die buurten zou kunnen doordringen zodra thuiskweek legaal wordt.

Cannabisgebruik – vooral op marihuanafeestjes, blijft volgens  volgens de wet illegaal, zo waarschuwde de  secretaris van het ministerie, Khun Thongchai Keeratihatthayakon.

Stock photo of a man smoking marijuana in a vehicle driving a car under the influence of cannabis.

Het ministerie zal ook contact opnemen met de Raad voor consumentenbescherming om reclame voor illegale cannabisproducten en -diensten te voorkomen, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!