Regering van Thailand belooft zijn inwoners van nu. uiterste inspanning om de impact van de stijgende olieprijzen te verlichten

BANGKOK:- De Thaise regering heeft beloofd alles in het werk te stellen om de prijs van dieselolie op niet meer dan 30 baht per liter te houden, aangezien de brandstofprijzen het hoogste niveau bereikten in 14 jaar na het militaire conflict tussen Rusland en Oekraïne.

De Minister van Energie, Khun. Supattanapong Punmeechaow zei gisteren dat de ministeries van Energie en Financiën, evenals de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, verschillende maatregelen overwegen om de impact van de stijgende brandstofprijzen op te vangen.

“De drie agentschappen bereiden aanvullende maatregelen voor voor het geval de situatie aanhoudt.  We zijn op zoek naar aanvullende maatregelen naast het handhaven van de dieselprijs op niet meer dan 30 baht per liter,” zei hij.

Khun Supattanapong, die ook dienst doet als vice-premier, zei dat de regering de veranderingen in de dieselolieprijzen nauwlettend volgt om klaar te zijn met passende maatregelen.

“De benzineprijzen zijn nu de hoogste in 14 jaar.  Er was enige daling, maar de prijzen fluctueren nog steeds.  We moeten dus alert blijven.  De regering zal manieren vinden om het beste te doen’, zei hij.

Volgens de minister van Energie zullen er maatregelen worden genomen voor verschillende prijsklassen op de wereldwijde oliemarkt – voor ruwe olie van meer dan $ 100 per vat, $ 101-130 per vat, $ 131-150 per vat en meer dan $ 150 per vat.

In reactie op een voorstel dat een deel van de lening van 500 miljard baht om de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden zou moeten worden besteed aan het subsidiëren van de binnenlandse olieprijzen, zei Supattanapong dat dit onwettig zou zijn, aangezien het decreet dat de regering toestaat om te lenen duidelijk stelt  de lening moet bedoeld zijn om de impact van Covid-19 op de gezondheidszorg en de economie te verzachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!