De nationale politie van Thailand waarschuwt de mensen om NIET in ‘Deepfake’-zwendel te trappen

BANGKOK:- De plv.  politiewoordvoerder, kolonel Siriwat Deephor maakte gisteren aan het publiek bekend dat zogenaamde “callcenterbendes” de “Deepfake” -technologie toepassenq om hun potentiële slachtoffers ervan te overtuigen dat ze een video-oproep krijgen van een politieagent.

Bij een recent incident gebruikten oplichters een openbaar beschikbare videoclip van een politieagent die een interview gaf en legden ze het onderste deel van zijn gezicht erop om eruit te zien alsof de politieagent met een potentieel slachtoffer sprak.

De persoon die de oproep ontving was overtuigd genoeg om een ​​grote som geld over te maken naar de oplichter, zei Siriwat.

De deepfake-technologie maakt gebruik van een vorm van kunstmatige intelligentie, deep learning genaamd, om afbeeldingen en video’s van nepgebeurtenissen te maken.  Het heeft de afgelopen jaren veel controverse veroorzaakt, waarbij clips van internationale beroemdheden en politici zijn gemanipuleerd om in pornografische clips te verschijnen of opmerkingen te maken die ze nooit hebben gedaan.

Er zijn gevallen bekend waarin oplichters van callcenters, die zich voordoen als politieagenten, hun potentiële slachtoffers vertelden dat hun bankrekeningen werden onderzocht als onderdeel van een strafzaak en dat ze hun geld naar een bepaalde rekening moesten overmaken voor onderzoek.

De woordvoerder zei dat de Royal Thai Police geen beleid heeft waarin onderzoekers verdachten, beklaagden of slachtoffers bellen met het verzoek om geldoverdrachten.  Hij zei dat een dergelijk telefoontje met argwaan moet worden behandeld.

Mensen wordt geadviseerd om onmiddellijk 191 of de Royal Thai Police 1599 hotline te bellen als ze verdachte oplichting opmerken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!