Regering Thailand wil snel met duidelijkheid komen tegen verwarring over crypto-belasting

BANGKOK:- Thailand is bezig met een versnelling van zijn crypto-belastingplannen. Eerder deze maand werd nog bekend dat crypto gerelateerde transacties zouden worden onderworpen aan belastingen. Sindsdien is er echter veel onduidelijkheid geweest over de hoe en wat. Hier wil de regering van Thailand iets aan doen.

Opstellen van duidelijke criteria
Zo werd er afgelopen week bekend dat er een vermogensbelasting zal worden geheven van 15% op crypto-handelaren en -miners. Toch zijn er nog enkele onduidelijkheden over hoe dit precies te werk gaat. De premier van Thailand, Prayut Chan-o-cha, heeft de Thaise belastingdienst om deze reden gevraagd om te brainstormen over de kwestie, en om opheldering te geven aan de investeerders en het publiek.

Dit is dan naar verluidt ook al opgepakt, want de afdeling van de belastingdienst zou inmiddels al in gesprek zijn met de Thaise Centrale Bank, de Securities & Exchange Commission (SEC) en de Stock Exchange of Thailand. Een vertegenwoordiger van de vereniging ‘Thai Digital Asset Association’ heeft contact opgenomen met de belastingdienst en zei het volgende:

“Verreweg de meeste investeerders in cryptocurrency zijn bereid om een vorm van belasting te betalen, maar zijn bezorgd of hun zet de Revenue Code zal schenden.”


Zorgen van investeerders
Sommige handelaren in Thailand zijn bezorgd dat achterstallige belastingen of boetes kunnen worden toegepast op de winsten en transacties die in de afgelopen jaren behaald zijn.

Het is echter volgens een woorvoerster van de regering niet de bedoeling om innovatie en ontwikkeling, in welke sector dan ook, te belemmeren. Ze waarschuwde echter wel:

“Als we ons haasten om cryptohandel volledig te ondersteunen zonder een grondig begrip, kan er een cryptocrisis zijn, vergelijkbaar met een financiële crisis.”


De nieuwe belasting zou specifiek van toepassing zijn op de winsten van handelaren en miners, niet op Thaise digitale activa-exchanges, waarvan de grootste gelieerd zijn aan commerciële banken en miljardairs. Naar verluidt kunnen zware straffen worden opgelegd aan degenen die niet voldoen aan de nieuwe indieningsvereisten. Het is dit gezegd hebbende vanzelfsprekend dat de wetten duidelijker opgesteld moeten worden. Het is nog niet bekend wanneer dit precies het geval zal zijn, maar verwacht wordt dat de Thaise regering in de komende weken met duidelijkheid komt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Hidde Scheper
Bron: Nieuwsbit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!