Thailand treft De Afrikaanse varkenspest in slachthuis Nakhon Prathom aan

THAILAND:- Het Thaise ministerie van veeteelt, heeft gisteren bevestigd dat de gevreesde Afrikaanse varkenspest (AVP) in een slachthuis in de provincie Nakhon Prathom is gedetecteerd.

De Directeur-generaal Sorawit Thanito vertelde tegen de verzamelde pers dat het afdeling één geval van AVP één geval uit 309 monsters van 10 varkensbedrijven die naar het slachthuis werden gebracht, had ontdekt.

Een ad-hocteam heeft het gebied al geïnspecteerd om epidemiologische ziekten te onderzoeken en de oorzaak van de ziekte te achterhalen om de verspreiding van de ziekte onder controle te houden en het effect dat het kan hebben op de lokale varkenshouderijen te minimaliseren.

 Dit is de eerste officiële bevestiging van de ziekte van AVP na verschillende geruchten die de afgelopen weken op sociale media circuleerden.  Na de openbare aankondiging zou het ministerie de detectie in de volgende stap blijven melden aan de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE).

Eerder beweerden lokale boeren in Chonburi dat de varkensziekte aanwezig was, wat resulteerde in prijsstijgingen en aanbodtekorten.  De regering drong er echter op aan dat er sinds afgelopen zondag geen AVP meer in het vee was aangetroffen.

Gisteren heeft het kabinetscomité onlangs een vergoeding van 574 miljoen baht aan lokale varkensboeren in 56 provincies toegekend, die naar verluidt vorig jaar leden aan de AVP om herhaling van de AVP en andere varkensziekten dit jaar te voorkomen.

Volgens de OIE kan AVP zich niet op mensen verspreiden door het eten van varkensvlees of door de aanwezigheid van levende varkens en vormt het geen gevaar voor mensen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Prachachat 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Manager online 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!