De BTS gaat met vier Maleisische bedrijven samenwerken om het lightrailsysteem van Singapore, Maleisië te bouwen

THAILAND:- De BTS Group Holdings Plc (BTS) heeft op de Stock Exchange of Thailand (SET) aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt met vier Maleisische bedrijven om samen te werken aan de bouw en exploitatie van een lightrailsysteem (LRT) tussen Singapore en Maleisië.  De voorgestelde LRT zal worden gekoppeld aan de spoorshuttleverbinding van Singapore naar Johor Bharu, Maleisië (RTS Link), die in aanbouw is.

Khun Kong Chi Keung, de uitvoerend directeur van de BTS, zei dat het bedrijf belangrijke overeenkomsten heeft getekend met LBS Bina Group Bhd, Ancom Bhd, Nylex (Maleisië) Bhd en Sinar Bina Infra Sdn Bhd.

Het project omvat “een geïntegreerde vastgoedontwikkeling met behulp van het transitgeoriënteerde ontwikkelingsconcept in Johor Bahru”, aldus Khun Keung.  BTS heeft de opdracht gekregen om een ​​haalbaarheidsstudie uit te voeren voor de investering.

Volgens LBS Bina Group zal het geplande LRT-project naar verwachting een transportcapaciteit hebben van 15.000 passagiers per uur voor elke richting, vergelijkbaar met die van de bestaande RTS Link die momenteel in aanbouw is.  “Zodra de haalbaarheidsstudie of investeringsoverweging is afgerond, zal het bedrijf dienovereenkomstig handelen volgens de gerelateerde wet- en regelgeving”, besluit Keung.

Sinds de opkomst van de Covid-19-pandemie hebben de activiteiten van BTS Skytrain negatieve gevolgen ondervonden als gevolg van een verandering in het consumentengedrag die heeft geleid tot een afname van het aantal passagiers.  BTS Group investeert ook in bedrijven zoals out-of-home media operator VGI Plc (VGI) en vastgoedontwikkelaar U City Plc (U).

In lijn met het economisch herstel van Thailand schatten analisten dat de transportdienst in het derde kwartaal van 2021 zijn dieptepunt bereikte toen er beperkingen werden opgelegd om de uitbraak van de Delta-variant in te dammen.

“De BTS heeft nog steeds positieve katalysatoren voor de lange termijn die wachten”, zei Naruedom Mujjalinkool van Finansia Syrus Securities in een notitie.  Deze omvatten BTS-lijnuitbreidingen en het herstellen van passagiersvervoer over het openbaar vervoer, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Enquirer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!