Regering Thailand is van plan de regels te versoepelen om meer toeristen te lokken, de RT-PCR-tests kunnen worden stopgezet

BANGKOK:- De regering zal vandaag overwegen de verplichte RT-PCR-tests voor buitenlandse bezoekers die in het land aankomen te schrappen, aangezien het de toegangsregels verder wilt versoepelingen om méér toeristen aan te trekken.

Khun Anutin Charnvirakul, vice-premier en minister van Volksgezondheid, zei gisteren dat het departement van  Ziektebestrijding, het DDC, tijdens de vandaag te houden vergadering van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, een voorstel zal indienen om RT-PCR-tests te beëindigen.

Als het voorstel door het CCSA wordt goedgekeurd hoeven buitenlandse reizigers alleen bij aankomst ATK te ondergaan’, aldus Khun Anutin.

Khun Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de DDC, zei dat het groene licht van de CCSA over de kwestie ertoe zou kunnen leiden dat de nieuwe regel van kracht wordt na het Songkran-festival, dat woensdag begint.

Een bron bij de CCSA zei echter dat de verschuiving naar antigeentests volgende maand van kracht kan worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Regering Thailand is van plan de regels te versoepelen om meer toeristen te lokken, de RT-PCR-tests kunnen worden stopgezet”

 1. Dat zou geweldig zijn.
  Kunnen we eind mei zonder verder regels zoals Thailand pass, reisverzekering, hotel boeking. Thailand binnen komen????
  Alleen een kleine test bij aankomst.

  MAAR… het blijft Thailand 🇹🇭 kan zomaar weer veranderen.
  Wacht is nu op de officiële berichtgeving!!!!
  Ik hoop het😍😍😍
  Groeten Rob 👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!