Politie Bangkok arresteert een ‘Dokter” zonder ook maar één diploma 

BANGKOK:- De politie arresteerde deze week in de hoofdstad  een fraudeur die zich voordeed als een gekwalificeerde arts, hij was werkzaam in een kliniek in het district Wang Thonglang.

De 47-jarige khun Thanakorn Balepat, werd door een gezamenlijke taskforce in de kraag gevat omdat hij als arts optrad zonder de juiste vergunningen en valse medische certificaten aan de wand had hangen.

Politie kolonel Tarakorn Lertporncharoen, het plv. hoofd van de politieafdeling voor consumentenbescherming, zei gisteren dat het team werd geleid door kolonel Neti Wongkularb en een  plv.  hoofd van het Ondersteuning van de departement Gezondheidszorg.

Kolonel Neti verklaarde dat een arts en de khun Thanakorn tijdens de inval één patiënt behandelde en dat deze chirurgijn in het verleden acht tv-beroemdheden behandeld.  Hij gaf toe dat hij zowel een medische vergunning als een diploma mist.

Khun Thanakorn studeerde af aan de middelbare school in Phayao en de beroepsopleiding — beide virtueel — voordat hij voor een particulier bedrijf ging werken.  Met zijn passie, vriendelijke gezicht en connecties met een dermatoloog vond hij werk in een kliniek en volgde hij cursussen.

Velen patiënten dachten dat hij een competente professional was, een imago dat hij oppoetste door met een verzonnen Oxbridge-diploma te zwaaien.

In een tijdsbestek van een jaar behandelde hij honderden patiënten – waarbij hij echte problemen doorverwees naar een echte dokter.  In 2011 probeerde hij zijn eigen kliniek te openen.  Verschillende oud-beroemdheden die door hem werden behandeld, zullen worden opgeroepen voor verhoor.

Dr. Phanuwat zei dat de kliniek zal worden belast met het inhuren van een ongekwalificeerde arts.  Het kan aansprakelijk zijn voor onwettige reclame, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!